Alrik de Jong
Alrik de Jong Vrije Tijd 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De meest betrouwbare auto’s om in 2024 te kopen

Mocht je dit jaar op zoek gaan naar een nieuwe auto zonder gedonder, dan is dit een goed lijstje om te checken. Hier zijn de meest betrouwbare auto’s om in 2024 te kopen, en Japanners spannen natuurlijk weer de kroon.

Eerder deze week las je nog over de meest betrouwbare auto van 2014 in de compacte klasse, die nu na tien jaar een betaalbare occasion is. Maar bij een tweedehands auto, hoe betrouwbaar ook, blijft het goed opletten met wat voor jongen je te maken hebt. Bij de onderstaande betrouwbare auto’s is argwaan eerder een belediging.

De meest betrouwbare auto’s in 2024

Alle moderne auto’s ondergaan jaren van onderzoek, ontwikkeling en testen om ervoor te zorgen dat ze zo robuust en betrouwbaar mogelijk zijn en jarenlang blijven rijden zoals bedoeld. Desondanks blijken sommige auto’s veel betrouwbaarder dan andere, terwijl betrouwbaarheid een van de belangrijkste factoren is voor mensen die een nieuwe of gebruikte auto kopen.

Onderzoek onder autobezitters

Het Driver Power-onderzoek, eind 2023 gepubliceerd, is gebaseerd op gegevens uit eerste hand van eigenaars. Deze betrouwbare auto’s leveren volgens het onderzoek de minste problemen op. Er is gekeken naar bijna tweehonderd aspecten, van display-technologie tot onderdelenslijtage.

Aan de hand van het onderzoek onder autobezitters kregen de wagens een score mee. Op basis daarvan zijn dit de tien meest betrouwbare auto’s om in 2024 te kopen. Het gaat om de nieuwste modellen die vóór 2024 zijn uitgekomen. Modellen die dit jaar uitkomen, zijn uiteraard nog niet getest door eigenaren. Daarbij de notie dat het om Engels onderzoek gaat. Deze top 10 is dus een indicatie en geen exacte wetenschap.

1. Subaru Outback

Score: 98.70%

Subaru Outback
Subaru Outback

2. Toyota GR Yaris

Score: 98.66%

Toyota GR Yaris
Toyota GR Yaris

3. Ford EcoSport

Score: 98.27%

Ford EcoSport
Ford EcoSport Ford EcoSport

4. Toyota Prius

Score: 98.13%

Toyota Prius
Toyota Prius

5. Mazda CX-5

Score: 97.76%

Mazda CX 5
Mazda CX 5

6. BMW i3

Score 97.38%

BMW i3
BMW i3 BMW i3

7. Lexus NX

Lexus NX
Lexus NX Lexus NX

Score: 97.20%

8. Lexus RX

Score: 96.78%

Lexus RX
Lexus RX

9. Hyundai Kona

Score: 96.75%

Hyundai Kona 4
Hyundai Kona 4

10. Nissan Leaf

Score: 96.69%

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Autorijbewijs wel of niet cadeau geven? ‘Zie het als een goede les voor de rest van het leven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.