Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dilan vindt het moeilijk dat zij de enige van haar vriendinnen is zonder kind: ‘Ik wil het zo graag’

Dilan* wil ontzettend graag moeder worden, maar ze heeft de juiste nog niet gevonden die samen met haar dat avontuur wil aangaan. “Ik hoop dat het mij wordt gegund. Het ‘wat als het mij niet lukt’ maakt mij helemaal gek”, vertelt ze aan Famme

“Op mijn achttiende wist ik het zeker. Ik had voor mijn dertigste alles voor elkaar: huisje, boompje en beestje. Inmiddels ben ik 37 jaar en heb ik alleen een huis en dat doet mij pijn. Ik ben het wachten en zoeken naar die ene leuke man helemaal zat. Ik wil een kind en wel nu. 

Als enige zonder kind

Ik heb een grote groep vriendinnen. Alle twaalf meiden zijn inmiddels moeder van één, twee of zelfs al drie kinderen. Ik gun het ze van harte, maar ik gun het mezelf ook. Iedereen keer als ik ze zie, vragen ze of ik nu al een man aan de haak heb geslagen, maar nee… Dat heb ik niet. Helaas niet. 

Alleen geen optie

Mijn vriendinnen snappen niet waarom ik zo moeilijk doe en niet gewoon voor een spermadonor ga. Voor mij is dat geen optie. Ik wil het samen met iemand doen, een leuke man die helemaal voor mij en ons kind gaat. Dat we als één team een kind, of misschien wel twee, groot kunnen brengen.  

Uitgespeeld

Inmiddels ben ik al ruim zeven jaar single en heb ik alles geprobeerd: datingapps, speed dating, op jacht in discotheken, blind dates, gekoppeld worden aan neven of broers van vriendinnen. Die ene prins op het witte paard zit er maar niet tussen. Je zou kunnen zeggen dat ik heel erg kieskeurig ben, maar eigenlijk ben ik dat helemaal niet. Het enige wat ik wil, is een stabiele man. Een huis, een vast inkomen en goede humor. De mannen die ik de afgelopen zeven jaar heb gezien hebben dit niet of zijn enorm egoïstisch. 

Verdriet

Ik doe er tegenover mijn vriendinnen luchtig over. Ook wil ik niet dat ze weten dat ik het erg moeilijk vind, dat ik de enige van mijn vriendinnengroep ben zonder kind, zonder kleintje. Ik hoop dat het mij toch wordt gegund. Het ‘wat als het mij niet lukt’ maakt mij helemaal gek, maar ik geef niet op. Niet tot het mij is gelukt.”

* Om privacy redenen is er een schuilnaam gebruikt. De echte naam is bekend bij de redactie.

Wel of geen kinderen? 3x vrouwen hebben spijt van hun keuze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.