Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Tot wanneer zal ik Sinterklaas blijven vieren met mijn kinderen?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Inge (40) haar dilemma voor: “Tot wanneer zal ik Sinterklaas blijven vieren met mijn kinderen?”

“Sinterklaas is weer in het land en dan begint de onrust weer onder de kinderen. Tenminste, in mijn gezin. Mijn kinderen van tien en zeven geloven er niet meer in, maar toch zijn ze onrustig. Voor mijn kind van zeven is het het eerste jaar dat hij weet dat Sinterklaas niet echt is. Dit was even moeilijk voor hem, maar het belangrijkste voor hem was dat hij alsnog cadeaus zou krijgen.

Weer Sinterklaas vieren

Mijn man, ouders en schoonouders hebben besloten om dit jaar gewoon weer Sinterklaas met de kinderen te vieren. Toch weet ik van ons zes dat wij Kerstmis veel leuker vinden om te vieren en ook om elkaar dan cadeaus te geven. Vroeger, voordat de kinderen er waren, deden we het ook op die manier en dat beviel ons erg goed.

Tot wanneer blijven vieren?

Ik twijfel op dit moment, nu we Sinterklaas dit jaar weer gaan vieren, of we vanaf volgend jaar niet de stekker eruit moeten trekken. Allebei onze kinderen geloven er niet meer in, ze willen alleen maar cadeaus krijgen. Dus of ze die cadeaus nu krijgen met Sinterklaas of met Kerstmis, dat moet niet zoveel uitmaken, zou ik denken. Ik vroeg het vorige week aan ze of ze daarmee akkoord zouden gaan, maar zij maakten er een heel drama van. Dat had ik niet verwacht.

Later cadeaus krijgen

Wat ze het grootste probleem vonden? Als we geen Sinterklaas meer zouden vieren, dan zouden ze later cadeaus krijgen dan hun klasgenoten. Die kregen namelijk wel op 5 december de cadeaus en dit zou bijna drie weken eerder zijn. Ik ging daarop in en vertelde dat het toch helemaal niet uitmaakte wanneer ze iets zouden krijgen. Ze moesten blij zijn dat ze überhaupt iets zouden krijgen.

Dilemma Sinterklaas vieren

Wat moeten we doen? Tot wanneer zal ik Sinterklaas blijven vieren met mijn kinderen? Zullen we dit jaar het laatste jaar ervan maken of zullen we volgend jaar weer Sinterklaas vieren, zodat zij op die manier hun cadeaus eerder krijgen? Ik weet het niet.”

Dilemma: ‘Moet ik mijn dreumes Sinterklaascadeaus geven, omdat de rest van de familie ook krijgt?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.