Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 5 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dilemma: ‘Verhuizen we naar de andere kant van het land, terwijl we weten dat onze kinderen dat niet leuk vinden?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Merel (39) haar dilemma voor: “We willen heel graag verhuizen en hebben een droomhuis gezien. Het staat alleen aan de andere kant van het land en we weten dat onze kinderen dat niet leuk gaan vinden…”

Merel: “We wonen op dit moment met z’n zessen in een vrij ruime woning in de stad. Het is leuk wonen, maar toch we zijn al een hele tijd op zoek naar meer ruimte en vooral ook meer vrijheid om ons heen. Daarmee bedoelen we de natuur, geen woningen dicht op die van ons en groter wonen. Sommige van onze kinderen slapen nu samen met elkaar op een kamer. Maar ze worden ouder en we willen ze graag allemaal een eigen kamer geven. Een grote tuin is ook een vereiste.

Nu hebben we ons droomhuis gevonden en we zijn er ook al gaan kijken. Het is echt een prachtige oude boerderij met een weids uitzicht en genoeg ruimte om kippen en misschien zelfs wat grotere dieren te houden buiten. Er zijn meer dan voldoende slaapkamers en er zijn ook meerdere badkamers. Bovendien is het te betalen. Het enige ‘nadeel’ is dat het aan de andere kant van het land staat. Voor ons is dat niet zo’n punt, wij zijn beiden zzp’ers en kunnen werken waar we willen. Ook zijn we verder niet gebonden aan de plek waar we nu wonen en het maakt ons eigenlijk niet zo veel uit waar in Nederland we terecht komen.

Dilemma: verhuizen we naar ons droomhuis aan de andere kant van het land?

De kinderen hebben het hier een stuk moeilijker mee. De oudste twee zijn elf en negen en we hebben al meerdere gesprekken met ze gevoerd over een eventuele verhuizing. Ze waren mee met de bezichtiging en vinden het huis helemaal geweldig. Alleen de plek niet. Het is ver weg van hun vrienden en ze moeten dan natuurlijk naar een andere school en nieuwe sportclubs. Dat is iets waar ze echt tegenop zien. Hun hele leven is hier en dat begrijpen wij ook. Ze willen hier niet weg.

Dat is dus echt een groot dilemma, want wij willen wel naar ons droomhuis verhuizen. De jongste zijn nog maar vijf en drie jaar, dus voor hen maakt het niets uit. Maar de oudste twee zien het echt niet zitten om al hun vrienden en sportclubs achter te laten en ergens ‘opnieuw’ te beginnen. Ze vinden het niet leuk, maar ook erg spannend. Nu is onze vraag: hoe kijken andere ouders hier tegen aan? Misschien kunnen we met tips en adviezen van anderen een keuze maken, want een keuze maken moet. Of in ons ‘nadeel’ of in die van de kinderen.

Dilemma: ‘Heb ik nog iets te zeggen over de opleiding die mijn zoon wil volgen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.