Laura Saija
Laura Saija Opvoeden 17 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

12 ‘onzichtbare’ dingen die moeders doen en waar ze nooit erkenning voor krijgen

Moeders zijn vaak de steunpilaren van het gezin, altijd in de weer om te helpen en te zorgen. Terwijl sommige van hun taken best duidelijk zijn, doen ze ook ontelbaar veel kleine dingetjes die niemand lijkt op te merken.

Van het regelen van playdates tot het voeren van de huisdieren, al die kleine taakjes dragen bij aan het geluk van het gezin, maar worden vaak over het hoofd gezien.

12 ‘onzichtbare’ dingen die moeders doen

Laten we eens stilstaan bij al die onzichtbare heldendaden van moeders en ze de erkenning geven die ze verdienen.

1. Het inpakken van de luiertas

Vaak zijn het moeders die nooit iets vergeten mee te nemen voor de baby. Ze zorgen dat de luiertas goed gevuld is met flesjes, spuugdoekjes en natuurlijk luiers.

2. Het plannen van maaltijden

Moeders besteden uren aan het bedenken van gezonde, voedzame maaltijden voor het gezin. Van het maken van boodschappenlijstjes tot het organiseren van recepten, dit alles gebeurt vaak in stilte en zonder veel lof.

3. Het bijhouden van afspraken

Van doktersafspraken tot ouderavonden op school, moeders zijn degenen die ervoor zorgen dat het hele gezin op schema blijft en geen belangrijke evenementen mist. Denk ook aan verjaardagen, tradities en jubilea.

4. Het regelen van vakantieactiviteiten

Tijdens vakanties zijn moeders vaak bezig met het plannen en organiseren van activiteiten om de kinderen bezig te houden. Ze doen er alles aan om een leuke en memorabele tijd voor iedereen te creëren.

5. Het organiseren van speelgoed en kleding

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar moeders zijn vaak bezig met het opruimen en organiseren van speelgoed en kleding, zodat het huis en de kasten netjes blijven.

6. ’s Nachts troosten

Of het nu gaat om een nachtmerrie of gewoon een slechte dag, moeders zijn er altijd om een luisterend oor te bieden en een knuffel te geven, zelfs midden in de nacht.

7. Last-minute reddingen

Vergeten lunchpakketten, verloren sleutels, moeders zijn degenen die altijd klaarstaan om te helpen bij last-minute crises als echte redder in nood.

8. In stand houden van tradities

Van vakantierituelen tot familierecepten, moeders zijn de bewaarders van tradities die het gezin bij elkaar houden, zonder veel erkenning voor hun rol hierin.

9. Het vieren van mijlpalen

Of het nu gaat om het behalen van goede cijfers of het winnen van een sportwedstrijd, moeders zijn er altijd om de overwinningen van hun kinderen te vieren.

10. Het regelen van playdates

Staat jouw hele contactenlijst ook vol met namen als: ‘Moeder Elle’ en ‘Moeder Maan’? Achter de schermen zijn moeders vaak bezig met het organiseren van speelafspraken voor hun kinderen, zonder dat anderen zich realiseren hoeveel tijd en planning hierbij komt kijken.

11. Het maken van traktaties voor school

Of het nu gaat om verjaardagen of speciale gelegenheden, de moeder is vaak degene die creatieve traktaties bedenkt en maakt voor de klas. Dit kost soms behoorlijk wat tijd.

12. Het kopen van verjaardagscadeaus voor vriendinnetjes

Als er een verjaardagsfeestje is, zijn moeders vaak degene die cadeautjes kopen namens hun kinderen voor de vriendinnetjes van school. Een taak die zelden wordt opgemerkt.

Werk en gezin combineren: willen we als werkende moeders niet te veel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.