Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 20 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

11x leuke dingen om binnen te doen met je kids tijdens de lockdown

Alle kinderen zitten weer thuis, en dat is toch weer even wennen. Want hoe vermaak jij jouw kids thuis tijdens deze lockdown? Met deze leuke en originele activiteiten vermaken je kinderen zich ook prima binnen.

Met Netflix, een goed boek en ouderwets Monopoly kom je een heel eind. Maar wil je eens wat anders probeer dan deze binnen activiteiten ook eens.

Binnen activiteiten met je kids

Hopelijk komen we zo de komende drie weken wel door…

1. Kinderdag

Prik een dag waarbij de kinderen mogen bepalen wat er thuis gebeurt en de normale regels en afspraken even in de ijskast worden gezet. Bitterballen bij het ontbijt? Prima. De hele dag in pyjama? Ook goed! Vandaag zijn de kinderen de baas!

2. Fotoshoot

Haal de verkleedkist weer eens tevoorschijn en maak samen met je kinderen grappige accessoires (zie voorbeeld op foto) voor bij hun gekke outfits. Maak vervolgens foto’s van alle geweldige combinaties. Ook leuk is het om op grote vellen papier of oud behang een grappige achtergrond te maken om voor te poseren.

3. Binnenbaan

Heb je een vloer die wel tegen een stootje kan of een lekker ruime garage? Schuif alle meubels of spullen aan de kant, berg alle breekbare dingen op en laat de kinderen binnen rolschaatsen, skateboarden of touwtje springen.

4. Maak een enorm kunstwerk

Plak een paar grote vellen papier (A3 formaat) aan de achterzijde aan elkaar, leg deze op de grond op een plastic kleed of een aantal vuilniszakken en maak met z’n allen een enorm schilderij. Naast penselen mag er ook met handen en voeten geschilderd worden!

5. Filmmarathon

Doe de gordijnen dicht, zorg voor een voorraad fijne familiefilms en een lading popcorn en geniet met elkaar van een knusse filmmarathon in jullie eigen thuisbioscoop.

6. Spelletjesdag

Haal alle spelletjes uit de kast en begin direct na of desnoods al tijdens het ontbijt met het eerste spel. Of kies een spel zoals Monopolie dat je heel lang samen kunt spelen. Beetje extra competitie; houdt bij wie de meeste spelletjes heeft gewonnen. De winnaar kiest wat er ’s avonds gegeten wordt.

7. Picknick

Binnen picknicken is minstens zo leuk als buiten. Schuif de tafel aan de kant, leg een groot kleed op de grond, maak lekkere hapjes en eet deze met z’n allen op de grond op. Ook leuk om zo het avondeten eens te op te eten.

8. Bouw een hut

Dit is een klassieker die nooit gaat vervelen. Haal zoveel mogelijk lakens tevoorschijn en laat je kinderen midden in de kamer een grote hut bouwen waar jullie allemaal in passen. Leuk in combinatie met een picknick. Wil je het helemaal een feest maken, laat de kinderen dan een nachtje in de hut slapen.

9. Samen koken

Duik met je kinderen ’s middags al de keuken in. Bedenk eerst samen wat jullie gaan maken en kies bij voorkeur iets nieuws. Dit mag best iets zijn dat niet al te simpel is. Laat je kinderen zoveel mogelijk zelf doen en help alleen als het echt nodig is. De troep ruimen jullie later wel weer op.

10. Buut vrij!

Nog zo’n tijdloos succesnummer; verstoppertje spelen. Doe dit op een koude of regenachtige dag eens met het hele gezin. Nog spannender is het als je het huis zoveel mogelijk verduisterd.

11. Discooooo!

Doe allemaal je coolste discokleding aan, doe de gordijnen dicht, zet de muziek keihard en dans met z’n allen door de kamer. Ook leuk is het om hier een playbackshow van te maken of een eigen versie van The Voice.

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook deze 10 gezellige dingen om samen te doen in de kerstvakantie met je kids.

De ultieme kerstvakantie bucketlist: 10x leuke dingen om met je kinderen te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.