Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eropuit 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om Disneyland Paris juist in het najaar te bezoeken

The happiest place on earth, wordt het ook weleens genoemd. Niet geheel onterecht als je het ons vraagt, want Disneyland Paris is nu eenmaal altijd een feestje om te bezoeken.

Misschien denk je bij een bezoekje aan Disneyland Paris het eerst aan het voorjaar, de zomervakantie of Kerst, maar dat is volgens ons een gemiste kans. Disneyland is namelijk juist ook in het najaar geweldig om te bezoeken. Waarom? Wij geven je vijf redenen.

Disneyland Paris in het najaar

Hoofdredacteur Lisa bezocht onlangs met haar gezin Disneyland Paris tijdens het Halloween-seizoen. Ze werd getrakteerd op een najaarszonnetje en prachtige herfst- en Halloweenversieringen.

Bron:

Lisa: “We verbleven in een cottage op de Davey Crockett ranch. Een heerlijke plek voor een groot gezin als dat van ons. Je zit middenin de natuur en toch maar 10 minuten rijden verwijderd van Disneyland Paris, een auto is wel een must maar als je hier verblijft kun je gratis parkeren op de bezoekers parkeerplaats van Disneyland Paris, ideaal!

De Davey Crockett Ranch heeft ook een eigen zwembad waar je heerlijk met je kids kunt vertoeven. Fijn als je benen even moeten uitrusten van het slenteren door de Disneyparken.”

Benieuwd waarom je volgens Lisa Disneyland Paris juist in het najaar moet bezoeken? Dat lees je hieronder.

Het is rustiger

Oké, het is waarschijnlijk nooit écht rustig in Disneyland, maar tussen de zomervakantie en Kerst is het toch relatief rustig in het park. Dat betekend wat kortere wachtrijen en dus meer attracties op een dag.

Bonustip: kies voor premies acces! In de video hieronder legt Lisa je uit waarom.

Het is lekker wandelweer

Niemand vind het fijn om in de bloedhitte door een pretpark te sjouwen, daarom is het najaar dé ideale periode om te gaan. In Frankrijk zijn de temperaturen in oktober vaak nog heerlijk en kun je zelfs regelmatig nog genieten van een najaarszonnetje.

De Halloweenversieringen zijn prachtig

Iedereen kent wel de prachtige beelden van Disneyland tijdens Kerst, maar ook tijdens Halloween is Disneyland prachtig versierd. Kleurrijke pompoenen, herfstdecoraties en geestige geesten maken alles betoverend voor griezelfans van alle leeftijden. Bovendien zijn er geweldige Halloween-parades en is er een speciale avondshow in het thema van Halloween met alle slechteriken uit de Disney-films, aansluitend is er ook nog de avondshow Disney Dreams!

Andere merchandise

Tijdens het Halloween-seizoen kun je unieke merchandise en snacks vinden in Disneyland Paris, die je tijdens andere seizoenen niet kunt kopen. Zoals pluche Disneyfiguren in Halloween-outfits of griezeliglekkere koekjes en andere zoetigheden.

Tot aan het hotel

De Halloweensfeer strekt zich helemaal tot aan het hotel. Zo was de Davey Crockett Ranch prachtig versierd met de mooiste herfst- en Halloweendecoratie.

5x tips om geld te besparen tijdens jouw bezoekje aan Disneyland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.