Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Ouders 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de gemiddelde leeftijd waarop kinderen uit huis gaan

Op welke leeftijd verwacht jij dat jouw kind(eren) uit huis gaan? De kans is groot dat je hier nog een paar jaartjes bij op mag tellen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jongeren en jongvolwassenen steeds langer thuis blijven wonen. Oei, daar gaan je toekomstplannen!

Gemiddelde leeftijd waarop kinderen uit huis gaan hoger
In 2016 was de gemiddelde leeftijd waarop kinderen het ouderlijk nest verlieten 23,6 jaar oud. Inmiddels is deze leeftijd gestegen naar 24,6 jaar oud. Dat blijft dus nog een tijdje langer gezellig thuis samen op de bank hangen met de kinderen.

Verschil jongens en meisjes
Heb je een jongen? Dan hoef je volgens de cijfers niet gauw te verwachten dat hij aanstalten maakt om de verhuisdozen in te pakken. Jonge mannen blijven volgens de statistieken langer thuis wonen dan jonge vrouwen. Bij 18-jarigen is dit verschil nog klein, maar dit wordt groter naarmate de leeftijd oploopt. Van de 24-jarige jonge mannen woont 45 procent namelijk nog thuis. Bij de jonge vrouwen is dit 28 procent.

Kinderen keren vaker terug naar het ouderlijk nest
Ben je bang dat je ze toch een beetje gaat missen als ze eenmaal het huis uit zijn? Dat is nergens voor nodig: uit de cijfers blijkt namelijk ook dat kinderen steeds vaker weer een tijdje terug intrekken bij hun ouders. Tot weerziens dus!

Bron: CBS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.