Janne Vogel
Janne Vogel Vrije Tijd 18 apr 2019

Dit zijn de leukste Paasspelletjes om met de hele familie te doen

Omdat Pasen bij uitstek een dag is om spelletjes te spelen, hebben wij hier de leukste voor je op een rijtje gezet. Na het paasontbijt gaan jullie meteen aan de slag met deze paasei- en paashaas-gerelateerde activiteiten. Succes!

Sla genoeg eieren in, verdeel je gezin vast in teams en maak je klaar voor een gezellig Pasen.

Paaseieren zoeken

Een welbekende klassieker. Jullie verstoppen de eitjes en het is aan de kinderen om ze op te sporen, mét mandje uiteraard. Zelfgeverfd of van chocolade, in de tuin of binnen in huis: doe het vooral naar je eigen smaak. En wees vooral niet verbaasd als je rond de kerstdagen nog een eitje vindt. Soms zijn die verstopplekken gewoon écht heel moeilijk. Variatietip: vul lege, plastic eieren met briefjes. Op de briefjes schrijf je aanwijzingen voor de zoektocht naar het volgende paasei. Het allerlaatste eitje leidt naar een schat…

Paaseieren-race

Verdeel jullie familie in twee teams en zorg voor genoeg eetlepels en paaseieren. Een persoon uit elk team doet een lepel in zijn mond met daarop een eitje, en moet vervolgens een parcours afleggen en het eitje naar de finish brengen zónder dat-ie van de lepel afvalt. Als het eitje valt, moet de speler terug naar de start. Handen gebruiken is niet toegestaan.

Paas-piñata

Koop een lege piñata (bijvoorbeeld bij de Xenos of een feestwinkel) en vul deze met paaseitjes en wat kleine speelgoedjes. Om beurten mogen de kinderen de piñata geblinddoekt een paar klappen geven. Zorg voor genoeg ruimte en veiligheid en laat bij jonge kinderen de blinddoek achterwege. Wanneer de piñata breekt, breekt er een soort Paas-hemel open en kunnen de kinderen zoveel snoepjes en prijsjes pakken als ze kunnen. Leuk!

LEES OOK: 7 x toffe knutselwerken voor Pasen die je samen met je kind kunt maken

Eieren verven

Nóg zo’n klassieker, maar het verven van eieren verveelt nooit. Koop niet alleen verf maar ook wat extra decoraties (denk aan glitters, strikjes, stickers, lintjes etc. etc.) Of ga als je echt wilt uitpakken voor deze te schattige unicorn-eierverfset. Zo wordt Pasen ongetwijfeld een feestje.

Paashaas-bowlen

Knip afbeeldingen van paashazen uit en plak ze vast op tien lege flessen. Bedenk een goede, ruime bowling-plek (de gang misschien, of in de tuin als het lekker weer is) en begin met bowlen. Houd de score bij, want de winnaar krijgt uiteraard een klein prijsje. Heb je toch een goed reden om zo’n enorme chocoladepaashaas in te slaan. Hmmm…

Bunny Hop

Voor de sportieve families onder ons: paas-zaklopen! Deel je gezin weer op in twee teams en zorg voor zakken (zak van Sinterklaas wellicht?). Stel een parcours op met aan een kant paaseieren en aan de andere kant een lege emmer of mand. Het doel is om al zaklopend zoveel mogelijk paaseieren naar de finish te brengen. Het team dat de meeste eieren in de mand heeft gekregen, heeft gewonnen. Ready, set, GO!

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste Paasspelletjes om met de hele familie te doen
Sluiten