Redactie
Redactie Social media 19 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de perfecte series om te bingewatchen met je tiener

Door: Samantha Lakker

Tieners zijn zeker niet de makkelijkste om mee om te gaan. Het kan soms dan ook echt voelen alsof je een eeuwige strijd met ze voert. Het liefst maak je dan ook zo veel mogelijk tijd voor wat een-op-een-tijd met je kind. Maar hoe pak je dit aan, wanneer je tiener het liefst zo min mogelijk met zijn of haar ouders doet. Het is heel simpel: series kijken. Er is namelijk niemand die nee zegt tegen even ouderwets bankhangen met wat snacks en een series. Pubers zijn er gek op en jij vermaakt je ook. Dit zijn tien series waar je uren mee zoet kan zijn samen met je kind.

1. Black-ish
De serie draait om de Afro-Amerikaanse familie Johnson en alles wat zij meemaken in een voornamelijk blanke buitenwijk. Het wordt geheid lachen. Pluspunt: er is ook al een spin-off van de serie, namelijk Grown-ish, dus als jullie de serie hebben afgekeken hoeft er niet te worden getreurd.

2. Modern Family
Het feit dat er al negen seizoen van deze serie zijn uitgekomen zegt eigenlijk al genoeg. Alle situaties van Haley, Alex, of Luke Dunphy zullen heel erg herkenbaar zijn voor je tiener. En jij herkent je waarschijnlijk in Phill of Claire of een van de andere ouders.

3. The OC
Dit is een typische oldie but goldie. De serie komt namelijk uit 2000, maar is nog een onwijs leuke drama om naar te kijken.

4. Speechless
Een fijne komedie met een hoge dosis zelfspot, dat is Speechless. Het is een prachtige serie om eens mee te kunnen kijken in het leven van een ouder met een kind met een handicap. Nu klinkt het heel zielig, maar het is een komedie dus er wordt ook nog heel veel gelachen.

5. Buffy the Vampire Slayer
Je hebt het vast al door, maar tieners hebben duidelijk een zwak voor bovennatuurlijke drama’s zoals Twilight. Buffy the Vampire Slayer, is door de vampieren uiteraard bovennatuurlijk een ook nog eens een drama. De perfecte serie voor je tiener dus.

6. Awkward
Door het leven van Jenna te volgen, krijg je eigenlijk precies te zien hoe het er anno 2018 op een middelbare school aan toegaat. Uiteraard wel een tikkeltje gedramatiseerd natuurlijk, maar dat maakt de serie dan ook weer extra leuk.

7. Degrassi: Next Generation
Ook deze serie staat helemaal in het teken van de middelbare school. Deze Canadese tieners maken namelijk van alles mee tijdens hun middelbareschoolperiode, van drugs tot je seksualiteit ontdekken. Het hoort er allemaal bij.

8. Fuller House
Er is niets beter dan een klassieker waar een moderne draai aan is gegeven. Je krijgt een sneak peek in het leven van DJ Tanner en haar zus Stephanie, want nu zijn de kids helemaal opgegroeid. Uiteraard kom je ook nog genoeg oude bekende tegen.

9. Gilmore Girls
Dit is dé serie voor alleenstaande moeders en hun tienerdochters. Kijk hoe Rory en haar moeder Lorelai dealen met romantiek, een overbezorgde moeder en gaan studeren. Alle zeven seizoenen zijn te zien op Netflix.

10. Gleez
Wie houdt er nou niet van musicals? Glee is een serie waar dans, zang, humor en drama op een perfect manier samenkomen. Dat wordt heerlijk meeblèren.

Bron: Sugarpop 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.