Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 16 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Inge: ‘Mijn dochter (15) schaamt zich voor mijn sexy kledingstijl’

In de puberteit beginnen veel kinderen zich voor hun ouders te schamen, zo ook de dochter van Inge. Ilona schaamt zich voor de sexy kledingstijl van haar moeder. “Ik hou gewoon van uitdagende kleding, altijd al gedaan. Ik ga me niet veranderen voor mijn dochter”.

“Toen ik zestien jaar geleden zwanger bleek te zijn van een meisje, kon ik mijn geluk niet op. Een meisje waar ik heerlijk mee kon tutten en leuk kon aankleden. Zo zag ik het direct voor me. Het was dan ook leuk om te zien dat mijn dochter net zo geïnteresseerd in kleding was als ik.

Sexy outfit

Ik vind mooie make-up en een sexy outfit fantastisch om te dragen. In een joggingpak zie je mij alleen lopen als ik ziek ben. Iedere ochtend maak ik mezelf mooi. Ik zet krullen in mijn haar, kleur mijn lippen rood, doe eyeliner op en ik trek wat moois aan. Ik ben dol op rokjes en strakke shirts met een diep decolleté. Mijn dochter zei vroeger wel tien keer op een dag hoe mooi ze mij vond. Inmiddels is dat veranderd: ze wil niet eens meer met mij gezien worden.

Schaamte voor sexy kledingstijl

De laatste tijd voelde ik dat er iets was. Ze nam geen vrienden en vriendinnen meer mee naar huis, ze vertelde minder over haar dagen op school en ze wilde samen geen leuke dingen meer doen. Ik vond het maar raar. Nadat ze vanuit het niets ruzie met mij begon te maken, kwam het hoge woord eruit: ze schaamde zich voor mijn sexy kledingstijl.

Vrienden van dochter

Ze vertelde dat haar vrienden haar erop hadden geattendeerd, dat ik er soms net als een ‘slet’ bij liep. Zo’n moeder moest ze toch niet willen? Sinds dat moment bekeek ze mij met andere ogen en vond ze inderdaad dat ik een gekke en ordinaire kledingstijl had. Ik vond het jammer om te horen, dat mijn dochter mij zo zag en mij niet gewoon nam zoals ik ben. Het gaat er toch om hoe ik als moeder ben en niet van welke kleding ik hou? Zij denkt daar op dit moment helaas anders over.

Niet veranderen

Meerdere keren heb ik er met mijn man over gesproken. Hij geeft de puberteit en haar preutse vrienden de schuld. Hij geeft keer op keer aan, dat ze heus wel weer bij zal draaien, maar hij heeft ook tegen haar gezegd dat hij het jammer vindt dat zij nu zo naar mij kijkt. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ben niet van plan om te veranderen. Ik ben zoals ik ben en ik ben blij met mijn kledingstijl. Of ze het leuk vindt of niet.

Bang om haar kwijt te raken

Wel ben ik bang om haar kwijt te raken. We deden altijd alles samen en nu? Nu durft ze niet eens meer met mij op straat te lopen. Het is mijn enige dochter, mijn grote trots. Ik ben dan ook erg verdrietig om deze situatie. Hopelijk ziet ze over een tijdje in dat mijn kleding zo erg nog niet is. We gaan het zien.”

https://www.jmouders.nl/mening-opvoeden-pubers/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.