Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 1 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Manon (45): ‘Zodra mijn dochter (17) volwassen is wil ze een BBL-operatie’

Op apps zoals Instagram zie je het ene perfecte lichaam na het andere voorbijkomen. Voor jongeren kan dat soms moeilijk zijn, zeker als ze zichzelf daarmee gaan vergelijken. De dochter van Manon doet dat ook en is inmiddels druk aan het sparen voor haar eerste operatie. “Dankzij al die ‘perfecte’ lichamen op social media wil mijn dochter een BBL-operatie. Ze vindt haar billen te plat.”

“Mijn dochter Marlieke is een leuke meid van zeventien jaar. Ze is knap en heeft een leuke uitstraling. Marlieke weet zelf ook dat ze er leuk uitziet, want ze krijgt genoeg aandacht van jongens. Toch is ze van mening dat ze niet mooi genoeg is en daarom wil ze een BBL-operatie, ook wel een Braziliaanse bil lift. Bij deze ingreep worden billen voller en anders gevormd.

Platte billen

Mijn dochter vindt dat ze veel te platte billen heeft. Ze zegt dat ze perfecte billen wil, net zoals de vrouwen op Instagram. Daarnaast is ze ook helemaal klaar met de opmerkingen die ze soms over haar platte billen krijgt. Ik ben van mening dat ze helemaal geen platte billen heeft. De vorm past juist goed bij haar lichaam. Ik heb al meerdere malen geopperd dat ze beter naar de sportschool kan gaan om meer bilspieren te ontwikkelen, maar ze luistert maar niet. Een operatie is veel makkelijker, zegt ze dan.

BBL-operatie

Omdat Marlieke geld wil verdienen voor de operatie, heeft ze inmiddels twee baantjes. Na school en in het weekend is ze altijd aan het werk. Ik vind het goed dat ze werkt, maar ik sta allesbehalve achter de operatie. Niet lang nadat ze over deze operatie begon, ging ik erover lezen. Al snel kwam ik erachter dat het een ontzettend gevaarlijke ingreep is: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3000 patiënten tijdens of net na de operatie zal komen te overlijden. Ik werd er helemaal naar van.

Uit haar hoofd praten

Sinds ik weet dat het een gevaarlijke ingreep is, probeer ik het uit Marlieke haar hoofd te praten. Maar helaas is dit nog niet gelukt. Het maakt mij verdrietig dat een gezond meisje straks in zichzelf laat snijden. En waarom? Omdat haar is aangepraat dat ze te platte billen heeft. Ik weet zeker dat ze het anders nooit zou laten doen.

Bijna volwassen

Over een halfjaar is het zover, dan is Marlieke achttien jaar en volwassen. Ze vertelde me laatst dat ze een paar maanden na haar verjaardag het bedrag, wat ze voor de operatie nodig heeft, bij elkaar heeft gespaard. Ze vertelde het met trots en liet daarna foto’s zien hoe ze wil dat haar billen er uit komen te zien. Ik werd er stil van. Ik kan alleen maar hopen dat er in de komende maanden iets gaat gebeuren waardoor ze alsnog afziet van de operatie, want ik ben bang dat het niet goed zal gaan.”

Amandeloperatie bij je kind: wat kun je verwachten? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.