Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 15 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Duurzaam kerstcadeau: zo scoor je punten bij je kids en spaar je het milieu

Nu de sint steeds vaker voor duurzame cadeaus blijkt te gaan, kan de kerstman natuurlijk niet achterblijven. Alles nieuw kopen, is anno 2023 niet meer de heilige graal; met een refurbished kerstcadeau maak je je kinderen net zo blij (en het milieu nog blijer).

Het is toch ultiem genieten om die glunderende koppies te zien bij de aanblik van pakjes onder de kerstboom? Groot of klein: het maakt niet eens zo veel uit, zolang er maar iets uit te pakken is. Een warme chocolademelk, een flinke lading kerstkoekjes en -kransjes en het hele gezin in pyjama bij elkaar is minstens zo leuk.

Wie ook tijdens de feestdagen milieubewust bezig wil zijn, koopt niet alleen gloednieuwe cadeaus. Duurzamer is het om bijvoorbeeld speelgoed aan te schaffen dat best nog een tweede ronde meekan. Of leg een refurbished smartphone, iPad, Airpods, smartwatch of gameconsole onder de boom. Je kind ziet waarschijnlijk niet eens het verschil! Zo goed als nieuw en eigenlijk nog beter ook, want je spaart zo het milieu.

Dit bespaar je

Als je kinderen al wat groter zijn, kun je ook even schermen met wat feitjes over hoe milieuvriendelijk dit kerstcadeau nu precies is. Hun generatie wil als je het vraagt natuurlijk het liefst de allernieuwste smartphone die er is, maar is tegelijkertijd gevoelig voor dit soort cijfers.

Uit onderzoek van refurbed blijkt bijvoorbeeld dat je met het kopen van gereviseerde smartphones, tablets en laptops in plaats van nieuwe apparaten het volgende bespaart:

  • tussen 69 en 91 procent van de CO2-uitstoot, met een gemiddelde van 80 procent
  • tussen 60 en 93 procent e-afval, met een gemiddelde van 73 procent
  • tussen 86 en 97 procent waterverbruik, met een gemiddelde van 90 procent

Nog drie voordelen

Naast het feit dat het dus stukken duurzamer is om een gereviseerd kerstcadeau te kopen, zitten er nog 3 voordelen aan een refurbished apparaat aanschaffen:

  • Je bespaart geld: de meeste elektronicaproducten zijn hartstikke duur als je ze gloednieuw koopt. Voor een refurbished exemplaar betaal je niet de hoofdprijs en heb je toch een goed product.
  • Je kiest voor kwaliteit: refurbished elektronica is grondig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd voordat je het koopt. Daardoor weet je dat de producten in goede staat zijn als je ze koopt.
  • Je krijgt garantie: bij refurbed heb je een proefperiode van 30 dagen en minimaal 12 maanden garantie. Zo kun je goed testen of de aankoop bevalt en terug als er onverhoopt toch iets met het apparaat is.

In samenwerking met refurbed

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.