Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Ouders 2 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom een-op-een tijd met je kind belangrijk is

Een-op-een tijd doorbrengen met je kind is misschien wel een van de beste dingen die je aan je mini kan geven. Op dat moment ben je namelijk volledig bij je kind, heb je nergens anders aandacht voor en dat weet en voelt je kind ook.

We doen het allemaal, half bij ons kind zijn en half ergens anders. Op je telefoon, met je hoofd bij je to do-lijst, een mail aan het typen of met iets anders bezig zijn. En dat is helemaal niet erg, maar geef je kind ook elke dag de volledige aandacht, want dan gebeuren de mooiste dingen!

Een-op-een tijd

Een-op-een tijd kan de band tussen jouw en je zoon of dochter verbeteren

Hechtere band

Een-op-een tijd met je kind zorgt ervoor dat jullie band hechter wordt. Je kind krijgt namelijk alle aandacht van jou en hij voelt zich daardoor gewaardeerd. Dit zorgt er weer voor dat hij een positief zelfbeeld ontwikkelt en zelfvertrouwen krijgt. Tijdens zo’n moment gaan kinderen ook vaak praten. Over wat ze meemaken, waar ze mee zitten of wat ze leuk vinden. Ze weten dan dat zij bij jou terecht kunnen, omdat je ze volle aandacht geeft.

Je leert je kind goed kennen

Als er altijd broertjes of zusjes bij zijn, heeft je kind nooit jouw volle aandacht. Door tijd exclusief in te delen per kind, leer je je kind echt goed en soms ook op een andere manier kennen. Hij heeft zijn eigen interesses en kan die op deze manier met jou delen. Daarnaast is het voor je kind heel fijn dat hij even alle aandacht van mama heeft en deze tijd niet hoeft te delen met zijn broertjes of zusjes.

Je kind kan bij je terecht

Als je kind ergens mee zit, kan het een stap zijn om dat tegen je te vertellen. Helemaal als er altijd anderen bij zijn. Door regelmatig een-op-een tijd te hebben met je kind, kan hij ook zijn ei kwijt. Veilig en zonder dat andere oortjes meeluisteren.

Hoe maak je een-op-een tijd?

Het gaat erom dat je tijd vrijmaakt voor je kind, dat hoeft geen hele dag te zijn. Doe iets met je kind wat hij leuk vindt, ga wandelen samen, of shoppen. Samen lunchen, naar de bios, sporten of naar de dierentuin. En maak elke dag wat tijd vrij voor een gesprek, bij het naar bed brengen bijvoorbeeld. Je kind leert zo dat jij er altijd voor hem bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.