Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 2 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mij met het liefdesleven van mijn dochter bemoeid’ 

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Angelique (46). Angelique heeft spijt dat ze zich met het liefdesleven van haar dochter heeft bemoeid.

“Een jaar geleden kreeg mijn dochter Louise, toen zeventien jaar, een vriendje. Alex was knap, maar verder vond ik het maar een rare vogel. Ik had direct geen goed gevoel bij hem. Een aantal weken later leerde ik hem tijdens een familiebarbecue iets beter kennen, maar ik kon het rare gevoel dat ik van hem kreeg niet plaatsen. Er klopte iets niet.

Geen goed gevoel

Omdat ik maar rond bleef lopen met dit gevoel, besloot ik het gesprek met mijn dochter aan te gaan. Ik vroeg hoe ze haar relatie met Alex vond gaan en wat ze van hem vond. Toen ze positief antwoordde, vroeg ik of ze het wel zeker wist. Ik had namelijk een ander gevoel bij hem. Ze zei daarop dat ze heus wel zelf wist of iemand goed voor haar was of niet.

Gekke acties

Op het moment dat Louise een halfjaar een relatie had met Alex, hadden ze ruzie. Hij had blijkbaar geld geleend van Louise en was met dat geld op date gegaan met een ander meisje. Zie je wel, dacht ik nog. Mijn gevoel klopte dus helemaal. In de uren daarna had hij haar zijn excuses aangeboden en vertelde hij dat hij het nooit meer zou doen. Zij was de enige voor hem.

Ruzie

Ik ging er vanuit dat Louise de relatie direct af zou kappen, maar deed dit niet. Toen ik dat hoorde kon ik niet anders dan me ermee bemoeien. De dag erna kwam hij bij ons thuis, want hij wilde met Louise praten over zijn stomme actie. Daar wilde ik een stokje voor steken. Ik wist namelijk zeker dat ze beter af was zonder hem. Ook zei ik tegen hem dat ik al het gevoel had dat er iets niet aan hem klopte. Vroeg of laat zou mijn dochter dat ook inzien.

Klaar met mij

Mijn dochter is toen woest op mij geworden, omdat ik mij voor de zoveelste keer met haar relatie en het liefdesleven van haar had bemoeid. Ik vond het als moeder niet meer dan normaal. Moet ik zo’n jongen mijn dochter dan slecht laten behandelen? Ik dacht het niet. Vanaf dat moment merkte ik dat ze afstand van mij begon te nemen.

Achttiende verjaardag

Twee maanden geleden, op haar achttiende verjaardag, vloog ze uit. Weg was ze. Ze liet een brief voor me achter en schreef daarin dat ze van me hield, maar dat ik echt moest stoppen met mij te bemoeien met het liefdesleven van haar. Ze wist heel goed wat goed voor haar was en wat niet. Haar vriend was ondanks zijn ‘foutje’ geweldig voor haar en ze hield van hem. In die brief legde ze uit dat ze haar spullen had gepakt, omdat ze bij hem ging wonen. Op die manier hoopte ze de relatie tussen Alex en haar én tussen ons te redden.

Ik mis mijn dochter

Mijn dochter is nu twee maanden weg en ik mis haar ontzettend. Het is zonder haar zo stil in huis. In de afgelopen twee maanden heb ik haar maar twee keer gezien. Allebei de keren was hij erbij, wat het voor mij nog moeilijker maakte. Ik kon niet eens even lekker met haar praten. Ze zei dat ze blij en gelukkig was, maar was dat echt het geval? Ik heb geen idee. Het enige wat ik wel weet, is dat ik spijt heb dat ik mij met het liefdesleven van mijn dochter heb bemoeid. Had ik dat niet gedaan, dan woonde ze nu zeker nog thuis.”

Sofie (34): ‘Ik kan het maar niet loslaten dat mijn zus geen contact meer wil sinds ik een kind heb’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.