Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 20 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Eline (42) houdt al zes jaar een affaire verborgen voor haar man: ‘Passie was weg’

Soms loopt een gezin op rolletjes, maar is er tussen beide ouders gewoon geen passie meer. Dit overkwam Eline en een affaire was het gevolg. “Als gezin doen we het nog prima en niemand lijdt onder mijn maandelijkse avontuurtje.”

“Met twee kinderen, een hond en twee drukke banen, bleef er weinig over van onze relatie. Het werd een geoliede machine, we hadden beide onze eigen taken binnenshuis. De dagen dat we kookten, boodschappen deden en de kinderen ophaalden waren gelijkwaardig verdeeld.

Affaire

Ook stonden alle avonden vast wanneer er gesport werd en wie dan dus thuis bleef voor de kinderen. Op vrijdagavond gaat mijn man wat doen met zijn vrienden en op zaterdagavond spreek ik meestal wat af met een vriendin.

Tijdens zo’n zaterdagavond was ik met een vriendin wat aan het drinken in de stad en daar stond hij. Mijn jeugdliefde. Wat was ik verliefd op hem toen ik zestien was. Het was een turbulente relatie geweest waar ik nooit helemaal overheen ben gekomen.

Gevoelens

Toen hij tegen mij begon te praten, wist ik het meteen. Dit werd meer dan alleen een gesprekje. De gevoelens van al die jaren geleden, waren meteen weer terug. Hij was nog precies hetzelfde als vroeger, alleen dan een dagje ouder.

De hele avond kletsten we en dronken we een drankje erbij. Ik rookte net als vroeger van zijn sigaret, terwijl ik al jaren gestopt was met roken. Hij gaf me complimenten over mijn uiterlijk, volgens hem was ik geen steek veranderd.

Niet tegenhouden

Die avond belandde ik meteen bij hem in bed. Ik had het van mezelf ook niet verwacht na al die jaren trouw aan mijn man te zijn geweest. Ik kon het gewoon niet tegenhouden, de spanning en opwinding namen de overhand. Ik had dit in jaren niet gevoeld.

De volgende dag had ik niet eens spijt. Ik voelde me weer als herboren en kon het gezinsleven en de dagelijkse sleur weer met nieuwe energie aan. Ik dacht dat ik het bij één keer kon laten, maar kreeg die nacht niet uit mijn hoofd. Ik sprak vaker met hem af en voor ik het wist zag ik hem eens in de één of twee maanden.

Geen seks

Altijd als ik bij hem ben geweest, kan ik er daarna weer tegenaan. Het gezinsleven loopt namelijk gewoon door als een goedlopend bedrijf. De kinderen doen hun ding, mijn man en ik staan samen voor ze klaar, we gaan naar ons werk, iedereen heeft zijn sportclubje.

De passie tussen mijn man en mij is al jaren weg, we hebben vrijwel geen seks. Als gezin doen we het nog prima en niemand lijdt onder mijn maandelijkse avontuurtje. Ik vind het daarom ook geen reden om te gaan scheiden.

Iets mis met mij

Toen de affaire net begon, kreeg ik het gevoel dat er iets mis met mij was omdat ik dat ene avontuurtje nodig had om op de been te blijven. Ik zocht hulp bij een therapeut en zij zei tegen mij ‘dat ik moest doen wat ik nodig had om te overleven’.

Ze stelde voor om het er met mijn man over te hebben, want misschien stond hij wel open voor een open relatie. Ik heb dit helaas nooit gedurfd. Ergens ben ik toch bang dat ons wereldje en dat van mijn kinderen, inmiddels twee tieners, uit elkaar valt als ik alles opbiecht. Dus het blijft mijn geheimpje.”

Anne-Marijn (33): ‘Na een affaire van een jaar, wil ik dat hij zijn gezin verlaat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.