Redactie
Redactie Ouders 18 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Fietsen maakt Nederlandse moeders blij

Op de fiets naar school, kinderen ophalen en onderweg nog even een boodschap oppikken. Nederlandse moeders draaien er hun hand niet voor om.

Lekker alles op de fiets! Daar worden Nederlandse moeders blij van

Stressvol? Helemaal niet!  Het fietstassenmerk New Looxs onderzocht – onder Nederlandse moeders met kinderen tot 12 jaar – waarom moeders graag de fiets pakken.

Dagelijks gebruik

De meerderheid van de Nederlandse moeders gebruikt haar fiets vier tot zeven dagen per week. 45 procent gebruikt haar fiets één tot drie keer per week. De fiets wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het halen en brengen van de kinderen (71 procent) en de boodschappen (70 procent). Daarnaast fietst 65 procent van de moeders ook gewoon voor de lol.

Praktisch

Vooral toeristen zijn vaak onder de indruk van de bagage die wij Hollandse moeders op zo’n fiets kunnen vervoeren. De boodschappen en ach die of twee kinderen passen daar nog wel bij! 70 procent van de vrouwen geeft dan ook aan dat de fiets niet altijd praktischer is, maar wel gezonder en sneller. Ook zegt de meerderheid (65 procent) dat het soms lastig is om alles op de fiets mee te krijgen. Maar ondanks dat ervaart slechts drie procent wel eens stress wanneer zij bepakt op de fiets zit. De ondervraagde moeders houden er vooral een energieker, blijer en vrijer gevoel aan over.

Rokje? Waarom niet!

Natuurlijk laten we ons door ons stalen ros niet tegenhouden om jurkjes en rokjes te dragen. Driekwart van de vrouwen geeft aan dat fietsen en jurkjes prima samen gaan. Ook draagt tweederde van de moeders daar gewoon hakken bij. Niet zo gek dat toeristen vol bewondering omkijken…

Bron: New Looxs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.