Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netty (39): ‘Ik heb geen geld om mijn kind zijn gewenste kinderfeestje te geven’ 

Het ene kind krijgt een kinderfeestje waar menig kind jaloers op is, het andere kind moet het met een minder groot feest doen. Guus, de zoon van Netty, wil heel graag een kinderfeestje geven, maar helaas is dit voor Netty niet te betalen. “Hij heeft er dagenlang om gehuild.”

“Twee jaar geleden ben ik door een domme fout in de geldproblemen gekomen. Ik had niet alleen een schuld van €60.000, ook moesten mijn zoon en ik door deze schuld ons huis uit. Helaas is de schuld nog niet afbetaald en moet ik nog steeds iedere euro omdraaien.

Mijn schuld

Voor mezelf is dit leven niet zo erg, het is tenslotte mijn eigen schuld geweest. Wel baal ik voor mijn zoon Guus van acht. Hij kan nu al twee jaar bijna geen leuke dingen doen. Waar we vroeger ieder jaar wel een paar keer naar een pretpark gingen, minimaal een keer op vakantie, en hij vaak iets nieuws in de speelgoedwinkel mocht uitkiezen, is dat nu allemaal veranderd. We doen niets meer en hij krijgt niets meer.

Kinderfeestje geven

Over drie weken is Guus jarig. Hij wordt alweer negen jaar. Net zoals ieder kind, wil Guus ook een kinderfeestje geven. Vorige week vertelde hij dat hij vijf vriendjes wil uitnodigen en wil gaan bowlen en daarna steengrillen. Dit klinkt hartstikke leuk en gezellig, maar ik kreeg het direct benauwd. Na rondbellen naar diverse bowlingcentra in de buurt, wist ik het zeker. Het was gewoon te duur.

In tranen

Ik wilde Guus niet in de waan laten dat hij zijn gewenste kinderfeestje kon krijgen. Ik vertelde hem dat het financieel gewoon niet ging lukken. Hij kon wel een feestje geven, maar dat we niet konden gaan bowlen en steengrillen. Zo stelde ik voor om in plaats daarvan een speurtocht in de duinen te gaan doen en thuis lekker pizza’s te gaan maken. Guus was allesbehalve blij. Hij heeft er dagenlang om gehuild.

Boos op mezelf

Ik vind het verschrikkelijk om mijn kind zo verdrietig te zien. Ik ben dan ook erg boos op mezelf. Door mij groeit mijn zoon op zonder leuke dingen. Even heb ik mezelf afgevraagd of ik niet ergens geld moet lenen, zodat mijn zoon toch zijn gewenste kinderfeestje kan geven. Na een paar dagen nagedacht te hebben heb ik besloten om het niet te doen. Hierdoor duurt het nog langer om mijn schuld af te betalen. Ook al is hij nu niet blij, ik hoop dat hij na zijn feestje toch kan zeggen dat hij een leuke middag heeft gehad.”

De portemonnee van Kim: ‘Het is misschien niet handig met mijn inkomen, maar ik heb een dure kinderkleding smaak.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.