Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

10 originele cadeautips voor als je geen speelgoed cadeau wil geven aan je kids

Puilt jouw huis uit van het speelgoed? Of kijkt je kind niet om naar wat er in zijn kast ligt? Dan worden jullie misschien wel bij van deze leuke “niet-speelgoed” cadeau’s voor de feestdagen of een verjaardag.

Geen speelgoed cadeau

Loop met je kind(eren) een speelgoedwinkel binnen en ze beginnen te watertanden. Maar eenmaal thuis gebeurt het vaak genoeg dat speelgoed na een paar keer spelen in een la verdwijnt. Om er vervolgens nooit meer uit te komen. Hebben jullie daar thuis ook last van? Kies dan eens voor deze “niet-speelgoed” cadeaus.

1. Lidmaatschap

De dierentuin, ballenbak, bioscoop of een museum, overal heb je lidmaatschappen voor. Grote kans dat er iets bij zit dat bij jouw kind en budget past. Bovendien geeft zo’n lidmaatschap je een extra stimulans om vaker de deur uit te gaan voor wat quality time.

2. Iets voor in hun kamer

Spelen en huiswerk maken doen ze natuurlijk het liefste in een gezellige kamer. Misschien maak je jouw kind daarom wel blij met een nieuwe lamp, poster of dekbedovertrek.

3. Kleding

Een pyjama of badjas met hun lievelingsfiguren. Een nieuw turnpakje of voetbaltenue. Kleding kan écht een leuk cadeau zijn en is ook nog eens heel praktisch. Je loopt wel het risico dat ze het niet meer uit willen trekken.

4. Horloge of sierraad

Van glimmende armbandjes tot échte oorbellen, veel kinderen krijgen er geen genoeg van. Heb jij er thuis eentje die er niet van houdt? Die maak je misschien wél blij met een cool horloge.

5. Boeken

Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Een boek geven is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig. Bovendien zijn er boeken te vinden voor iedere leeftijd en elk niveau, dus je slaagt altijd.

6. Muziek

Is jouw kind gek op muziek? Denk dan eens aan een muziekgerelateerd cadeau. Een “ouderwetse” cd of heel modern een eigen Spotify abonnement. Maar ook een blokfluit of keyboard zijn leuke cadeau’s.

7. (Scheur)kalender

‘Mam, hoeveel nachtjes nog slapen tot…?’ Herkenbaar? Met een vrolijke kalender maak je de komende periode inzichtelijk voor ze. Scheelt ook weer een hoop gezeur.

8. Kookboek

Samen koken en bakken is een feest. Een (kinder)kookboek met simpele recepten is daarom een super leuk cadeau. Wil je extra uitpakken? Doe er dan een pakket met ingrediënten bij.

9. Cursus

Van een muziekinstrument spelen tot kickboksen, bijna overal zijn korte cursussen voor te vinden. Verras je zoon of dochter met een leuke cursus en misschien ontdekken ze wel verborgen talenten.

10. Voorstelling

Het theater is een magische plek voor kids. En er is genoeg leuks voor ze te zien. Een toneelstuk, poppenshow of musical, er zit vast iets bij voor jullie.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.