Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 15 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

5x uitdagende puzzels voor tieners

Puzzelen is leuk om te doen. Niet alleen voor jongere kinderen, maar ook voor tieners. Puzzelen is een waardevolle activiteit die tieners helpt groeien op zowel cognitief als emotioneel gebied. Ben je op zoek naar wat uitdagende puzzels voor tieners? Hieronder staan wat leuke ideeën.

Puzzelen is goed voor tieners omdat het hun cognitieve vaardigheden en denkvermogen stimuleert, hun concentratie en aandacht verbetert. Ook helpt het ze te ontspannen. Het is goed om in te zetten als afleiding van dagelijkse stress. Daarnaast ontwikkelt puzzelen logisch redeneren, probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht.

Ideeën voor uitdagende puzzels voor tieners

Wat denk je van deze puzzels?

Ravensburger – Avonturen in de jungle puzzel

Deze puzzel heeft 1000 stukjes en heeft als thema avonturen in de jungle. Het is een puzzel met veel verschillende dieren. Zo kom je zebra’s, olifanten, leeuwen, flamingo’s, giraffen, apen, slangen, vlinders, een toekan en nog veel meer mooie dieren tegen. Het leuke aan een puzzel is dat je hem na het maken kunt inlijsten en opgangen. Op die manier kun je er nog een lange tijd van genieten.

Jan van Haasteren – NK Puzzelen puzzel

Bij de legpuzzels van Jan van Haasteren gaat er van alles mis. Zo ook bij deze puzzel. Tijdens het puzzelen kom je grappige details en taferelen tegen. Het is een puzzel met veel humor, kleur en details. En wist je dat er in iedere puzzel een haaienvin, Sinterklaas, zwaaiende handjes, een kunstgebit en een zelfportret van Jan verstopt zit? Dit maakt het maken van deze puzzel van 1000 stukjes extra leuk en grappig.

Ravensburger – Fantasydeer puzzel

Deze puzzel heeft als thema fantasy. Op de puzzel zie je twee herten met prachtige bloemen, fruit, bomen, vogels en vlinders. Wanneer je een puzzel wil maken met veel kleuren, dan is dit zeker een goede optie. Doordat deze puzzel 1000 stukjes heeft, is veel puzzelplezier gegarandeerd. Is de puzzel klaar? Dan kun je hem inlijsten en op een mooie plek in de kamer van je kind hangen. Deze puzzels zijn namelijk zo mooi dat het bijna zonde is om hem weer in de doos op te bergen.

Ravensburger – Kersenbloemen bij de Fuji berg puzzel

Deze puzzel heeft als thema kersenbloemen bij de Fuiji berg. Met deze puzzel waan je je direct in Japan, dus deze puzzel is extra geschikt voor de reislustige tieners. Je ziet prachtige bomen vol met kersenbloesem, een Japanse tempel, de Fuji berg waar de toppen vol zitten met sneeuw. Het is een mooie puzzel om te maken, want er is veel te zien. Deze puzzel heeft 1000 stukken en is daardoor extra uitdagend voor tieners.

Wasgij Retro Mystery 6 – Onrust op de camping

Wasgij puzzels zijn anders dan anders. Bij deze puzzels maak je namelijk niet de afbeelding van de doos na, maar jouw kind moet zijn of haar eigen fantasie gebruiken om de puzzel compleet te maken. Door middel van hints en fantasie kom je erachter hoe het tafereel er in de toekomst uit moet gaan zien en dat moet je dan maken. Dit stimuleert je tiener om de fantasie en creativiteit te gebruiken. Deze puzzel heeft als thema onrust op de camping. Hierbij heeft een familie de perfecte plek gevonden voor hun vakantie, midden in de natuur. Vader is zo blij dat hij al meteen aan het vissen is geslagen, maar zou hij nog steeds zo blij zijn als hij zijn vangst binnenhaalt?

Deze kinderleeftijd vinden ouders het moeilijkst, blijkt uit onderzoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.