Gezonde Bounty-balletjes

Wil je je kinderen iets lekkers geven, maar liever niet iets ongezonds? Deze Bounty-balletjes zijn een ontzettend lekker en nog verantwoord ook. Er zit namelijk geen geraffineerde suiker in het recept, maar toch zijn ze lekkerder dan een 'echte' candybar.

Ingrediënten

  • 4 grote Medjool dadels
  • 125 gr kokosrasp (evt. wat extra voor decoratie)
  • 200 gr pure chocolade

Bereiding

  • Laat de dadels minimaal 3 uur weken in een bakje met water. De dadels zullen zacht worden en iets opzetten door het vocht.
  • Pureer de dadels met een staafmixer en doe er 2 tot 3 el van het weekvocht bij.
  • Voeg de kokosrasp bij de dadelpasta en roer het door elkaar.
  • Vorm met natte handen kleine balletjes. Leg de balletjes op een stukje bakpapier en laat ze ongeveer een uur opstijven in de ijskast.
  • Laat de chocolade au bain marie smelten of doe dit in de magnetron.
  • Prik elk balletje op een vork en haal ze door de chocolade. Laat ze uitlekken en leg ze dan op een stuk bakpapier.
  • Rol de balletjes voordat de chocolade hard is eventueel nog even door de kokosrasp voor extra smaak en het ziet er nog leuk uit ook.
  • Bewaar de balletjes in de ijskast of vriezer.

Bron: Dit heerlijke recept vonden we op uitpaulineskeuken.nl

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Gezonde Bounty-balletjes
Sluiten