Gezonde Bounty-balletjes

Wil je je kinderen iets lekkers geven, maar liever niet iets ongezonds? Deze Bounty-balletjes zijn een ontzettend lekker en nog verantwoord ook. Er zit namelijk geen geraffineerde suiker in het recept, maar toch zijn ze lekkerder dan een 'echte' candybar.

Ingrediënten

  • 4 grote Medjool dadels
  • 125 gr kokosrasp (evt. wat extra voor decoratie)
  • 200 gr pure chocolade

Bereiding

  • Laat de dadels minimaal 3 uur weken in een bakje met water. De dadels zullen zacht worden en iets opzetten door het vocht.
  • Pureer de dadels met een staafmixer en doe er 2 tot 3 el van het weekvocht bij.
  • Voeg de kokosrasp bij de dadelpasta en roer het door elkaar.
  • Vorm met natte handen kleine balletjes. Leg de balletjes op een stukje bakpapier en laat ze ongeveer een uur opstijven in de ijskast.
  • Laat de chocolade au bain marie smelten of doe dit in de magnetron.
  • Prik elk balletje op een vork en haal ze door de chocolade. Laat ze uitlekken en leg ze dan op een stuk bakpapier.
  • Rol de balletjes voordat de chocolade hard is eventueel nog even door de kokosrasp voor extra smaak en het ziet er nog leuk uit ook.
  • Bewaar de balletjes in de ijskast of vriezer.

Bron: Dit heerlijke recept vonden we op uitpaulineskeuken.nl

Reageer op artikel:
Gezonde Bounty-balletjes
Sluiten