Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Ouderschap 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze goede voornemens hebben jullie: ‘Hopelijk lukt het dit jaar wel’

Een nieuw jaar betekent goede voornemens. Tenminste, voor sommigen dan, want anderen moeten er niks van hebben. Wat zijn jullie goede voornemens voor 2023?

Aan het begin van een nieuw jaar krijg je standaard de vraag: wat zijn jouw goede voornemens? Misschien ben je hier helemaal niet van of weet je niks te verzinnen omdat je simpelweg een heel goed jaar had.

Goede voornemens

Een goed voornemen hoeft niet altijd iets te zijn dat er nog helemaal niet is of wat je nog helemaal niet doet. Het kan ook zijn dat je afgelopen jaar zo erg hebt genoten van iets, dat je goede voornemen is om dat vaker te doen. Of dat je je voorneemt om iets helemaal niet meer te doen, omdat je daar simpelweg geen voldoening uit haalt.

Een goed voornemen bij sommige ouders is meer aandacht en tijd maken voor de kinderen. Zo zegt Sonja: “Ik wil mijn telefoon vaker aan de kant leggen, om echt te genieten van mijn kind.” Een ander goed voornemen lijkt hierop: “Ik merk dat wanneer ik foto’s maak van de kinderen, ik juist het moment mis dat ze dat leuke ding doen. Dus ik wil minder foto’s maken van mijn kind, zodat ik de momenten in het echte leven niet mis”, vertelt Marlies.

Gezonder eten en schermtijd

Ook een ander goed voornemen komt vaker naar voren, namelijk gezonder eten. Petra: “Het is zo makkelijk als je weinig tijd hebt om een pizza te bestellen of simpel en niet heel gezond te koken. Dat heb ik toch te vaak gedaan vorig jaar, dus dat wil ik nu wel beter aanpakken.” Ook Sandra herkent dit: “Ik wil proberen om gezonder te koken. Dat is goed voor de kinderen, maar ook zeker voor mij en mijn man.”

Het volgende onderwerp kon natuurlijk niet achterblijven: schermtijd. Veel goede voornemens hebben met dit onderwerp te maken. Maartje: “Het is heel cliché, maar mijn goede voornemen is toch minder schermtijd voor mijn dochter. Ik denk dat veel ouders dit wel herkennen.” Een ander goed voornemen hoort hierbij: “Ik ga de kinderen weer vaker naar buiten sturen. Lekker in de frisse lucht spelletjes spelen met vrienden en even goed hun energie kwijt kunnen. Veel beter dan altijd dat schermpje. Maar ja, het blijft zo makkelijk, hé”, zegt karen.

Tijd voor je partner

Ook zijn er meerdere ouders die meer tijd voor elkaar vrij willen maken. Vera: “Mijn man en ik hebben afgesproken dat we elke maand een avondje uit gaan. Dat deden we echt te weinig.” Ook Anneloes wil meer tijd vrijmaken voor haar partner: “Als de kinderen eindelijk op bed liggen, doen mijn man en ik al snel ons eigen ding. Komend jaar willen we die tijd ook wat meer benutten aan tijd samen doorbrengen.”

Goede voornemens van ouders

Er zijn nog meer goede voornemens van ouders. Staat die van jou ertussen?

1. Renske: “Vaker mijn kinderen een complimentje geven.”
2. Jolijn: “Wat liever zijn voor mezelf, door ook zo nu en dan iets te doen wat ik leuk vind en waardoor ik ontspan.”
3. Monica: “Sneller mijn werk wegleggen ’s avonds of als ik vrij ben, om alle aandacht aan mijn kleine te kunnen geven.”
4. Bente: “Mijn kinderen meer laten helpen in het huishouden.”
5. Thirza: “Proberen het sporten weer op te pakken. Ik heb het afgelopen jaar helemaal niet gesport, vanwege de baby. Nu ga ik het weer proberen.”
6. Bart: “Een dag minder werken, om meer tijd met mijn zoon door te brengen.”
7. Jolien: “Meer qualitytime met mijn gezin.”
8. Sander: “Mijn zoons meenemen naar het Nederlands Elftal, dat vinden ze geweldig.”
9. Evelien: “Al 5 jaar mijn goede voornemen: meer slapen. Hopelijk lukt het dit jaar wel.”
10. Sanne: “Afvallen. Maar dat zei ik de afgelopen 2 jaar ook. Ach ja, derde keer is scheepsrecht, toch?”

J/M goede voornemens challenge: minder ‘Nee’ zeggen in de praktijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.