Redactie
Redactie Hobby en sport 3 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Een levensgrote leeuw, haai of wasbeer in je huiskamer? Het enige dat je nodig hebt is je telefoon!

Precies op het juiste moment komt Google met een nieuwe feature: Google 3D Dieren. Daarmee haal je de dierentuin in huis en dat is natuurlijk hartstikke welkom nu we niet meer met onze kids naar de dierentuin kunnen.

Het enige wat je ervoor nodig hebt is een smartphone met iOS 11 of 7.0 voor Android en je huiskamer of tuin. En dan staat er zomaar een levensechte cheetah voor je neus, of een paard in de gang!

Google 3D Animals: urenlang vermaak voor de kids (ok, en voor jezelf)

We hebben het zelf getest en zijn meteen verslaafd: dier na dier verschijnt in onze huiskamer, je kan het zo gek niet bedenken. Van een enorme haai die over je heen zwemt tot een heel schattige egel op de eettafel.

Met Google 3D Animals of Dieren haal je deze virtuele dieren in huis, het zijn augmented reality beelden die er levensecht uit zien. De dieren bewegen en je kan ze van veraf of van heel dichtbij bekijken. Het mooie aan deze feature is niet alleen dat je een alligator voor je neus hebt liggen wat natuurlijk supercool is, maar ook heel leerzaam. Kijk maar eens naar die sterke rug, zijn lange staart en hoeveel tanden tel je eigenlijk?

Levensgroot

De dieren worden getoond op ware grootte, maar je kan ze ook verkleinen en weer groter maken. Door je vinger op het dier te houden en je telefoon langzaam te draaien, kan je de dieren ergens anders neerzetten. Vervolgens kan je om het dier heen lopen en hem van dichtbij bekijken.

Op zoek naar meer inspiratie voor binnenactiviteiten? Famme maakte dit handige overzicht voor je met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen.

Hoe werkt het?

  • Open je browser en ga naar Google
  • Vul in de zoekbalk je favoriete dier* in, bijvoorbeeld panda, alligator of schildpad
  • Laat Google zoeken
  • Scroll tot je de optie ‘Weergeven in 3D’ ziet
  • Richt je telefoon naar de plek waar je het dier wilt zien en volg de instructies op je beeldscherm
  • En daar verschijnt je levensgrote lievelingsdier!

*Nog niet alle dieren zijn beschikbaar voor Google 3D Dieren, maar probeer de volgende eens: schildpad, leeuw, cheetah, egel, wasbeer, haai, ara (papegaai), adelaar, wolf, pony, octopus, pinguïn, hond, kat, eend, bruine beer, alligator, python, tijger, paard, geit, adelaar.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.