Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 8 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Een gratis familieconcert bijwonen? Dat kan volgende week gewoon online!

Momenteel kunnen we nog weinig leuke dingen doen met de kinderen. Maar gelukkig zijn er een heleboel leuke online initiatieven. Zoals ook het online concert van Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Concertgebouw. ‘Welkom bij het orkest’, is een heerlijk familieconcert met presentator Eva Cleven en dirigent Stijn Berkouwer.

Op het programma staat de mooiste muziek zoals Smetana’s Moldau, Rimski-Korsakovs Flight of the Bumblebee en natuurlijk Star Wars. Van zondag 11 april, 11.00 uur t/m zondag 18 april is dit concert gratis te bekijken en beluisteren via www.orkest.nl.

Gratis online familieconcert

Altijd al willen weten hoe een groot symfonieorkest nu eigenlijk live klinkt? Wat voor instrumenten er allemaal zijn en hoe tachtig muzikanten perfect samen kunnen spelen? Dat ga je bij het familieconcert ‘ Welkom bij het orkest’ allemaal ontdekken. De indrukwekkende klanken van de strijkers, hoor hoe machtig het koper en het slagwerk klinken en hoe rustig je wordt van de tokkelende harp in haar eentje. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen. Je mag meezingen, meeklappen, meestampen en mee dirigeren!

philharmonisch orkest
Bron: The Publicity Company

Eva Cleven als presentator

Eva Cleven, bekend van Het Klokhuis en Expeditie Robinson, neemt je via een vlog mee in de wondere wereld van het orkest. Zij laat je kennismaken met alle instrumenten en laat horen hoe verschillend ze kunnen klinken. Dirigent Stijn Berkouwer dirigeert het orkest. Op het afwisselende programma staan niet alleen delen uit prachtige werken van de componisten Brahms, Bruckner, Grieg, Monteverdi, Mozart, Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj, Smetana, Johann Strauss jr en Wagenaar, maar ook Star Wars, Samba Fantastico, het Taptoe signaal, het Universal Theme en het lied Op zijn allerbest.

Welkom bij het orkest is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek, die van 9 t/m 18 april onder meer plaats vindt in Het Concertgebouw.

https://www.jmouders.nl/5x-zo-maak-je-je-kind-wel-enthousiast-over-klassieke-muziek/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.