Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Gamen 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat is Rocket League? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Als je kinderen hebt op de basisschool dan heb je er ongetwijfeld over gehoord: Rocket League. De immens populaire game, wordt door veel kinderen en tieners gespeeld en is een regelrechte hit. Alleen wat is het eigenlijk voor een spel? Waar moet je als ouder op letten? En voor welke leeftijd is Rocket League geschikt? Wij vertellen je er alles over.

Wat is Brawl Stars? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Wat is Rocket League?

Rocket League is een game die voetbal en autorijden met elkaar combineert. Dat klinkt misschien gek, maar het is echt waar. Je personage is een auto, en met die auto speel je een voetbalwedstrijd tegen andere auto’s. Het spel is beschikbaar voor alle grote consoles. Dat wil zeggen: Nintendo, Playstation, Xbox en PC. Het spel bestaat al sinds 2015, maar werd pas vorige zomer ‘free to play’, wat betekent dat het gratis te downloaden is. Net als veel andere populaire spellen zoals Fortnite, Among Us en Brawl Stars. Sinds deze zomer werd het spel dan ook veel populairder onder kinderen maar ook onder professionele gamers.

Wat is Fall Guys? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Hoe speel je het?

Het spel wordt gespeeld met maximaal acht spelers. Je kunt hierbij als team meedoen maar ook als individuele speler. Iedere ronde duurt vijf minuten, en in die tijd moet je proberen zoveel mogelijk doelpunten te scoren met je auto. Je kunt het spel online spelen, dus tegen andere “echte” spelers. Maar je kunt er ook voor kiezen om tegen de computer te spelen.

Voor welke leeftijd is Rocket League?

De leeftijdsclassificatie van Rocket League is PEGI 3. Dat betekent voor drie jaar en ouder. Het spel bevat geen geweld en is redelijk eenvoudig waardoor het ook voor kinderen van jongere leeftijd makkelijk te spelen is. Wel kunnen er in-game aankopen worden gedaan en is er als je kind online speelt een chatfunctie. Overigens heeft de game wel een functie om groftaalgebruik eruit te filteren.

Wat is Roblox? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Aandachtspunten voor jou als ouder

  • In het spel kun je dus door middel van in-game aankopen dingen aanschaffen zoals skins voor je auto. Zorg er daarom altijd voor dat je kind niet zelfstandig die aankopen kan doen.
  • Het is mogelijk om via het spel te communiceren via een chat. Hierbij kunnen kinderen ook in contact komen met vreemden. Goed dus om op te letten en om dit te bespreken met je kind.

Wil je meer weten over andere populaire games? Lees het in onze gamegids voor ouders!

Wat is Fortnite? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Internetmatters

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.