Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Gamen 31 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat is Fall Guys? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Als je kinderen hebt op de basisschool dan heb je er ongetwijfeld over gehoord: Fall Guys. De immens populaire game, wordt door veel kinderen en tieners gespeeld en is een regelrechte hit. Alleen wat is het eigenlijk voor een spel? Waar moet je als ouder op letten? En voor welke leeftijd is Fall Guys geschikt? Wij vertellen je er alles over.

Wat is Fall Guys?

Fall Guys is een game voor PC en Playstation en werd in augustus 2020 gelanceerd. Al snel werd het spel een regelrechte hit. Niet in de laatste plaats doordat veel YouTubers het spel begonnen te spelen. Inmiddels heeft Fall Guys ruim 29 miljoen spelers. Grote kans dus dat jouw kind het spel ook weleens speelt. Het is een vrolijk en kleurrijk spel en trekt daardoor veel kinderen aan.

Hoe speel je het?

Fall Guys speel je online tegen elkaar. Aan het begin van een potje zijn er zestig spelers, en het doel is om de finish te bereiken en zo de volgende ronde te halen. Dit doe je lopend, springend en duikend terwijl je wordt dwarsgezeten door andere spelers. In totaal zijn er vier rondes, en aan het einde van ronde vier is er een winnaar. Dit alles vindt plaats op een felgekleurde hindernisbaan. Wie niet op tijd de finish haalt valt af, maar kan nog wel kijken hoe de rondes verder verlopen.
Naast deze individuele spelvorm kun je het spel ook in teamverband tegen andere teams spelen. En daarnaast zijn er mini-games beschikbaar zoals tikkertje spelen, of memory. Verder kun je door het spelen ook beloningen ontvangen. Die komen in de vorm van Kudos en Crowns. Met die Kudos en Crowns kun je items kiezen waarmee je je eigen Fall Guy figuurtje kunt aankleden in coole outfits.

Wat is Fortnite? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Voor welke leeftijd is Fall Guys?

Fall Guys kent geen agressie of geweld. En heeft dan ook volgens Kijkwijzer de PEGI classificatie van 3 jaar en ouder. Geschikt voor kleine kinderen dus. Maar vergis je niet, hoewel het spel makkelijk lijkt is het eigenlijk best lastig. Het zal veel jonge spelertjes (zeker onder de acht) dan ook niet lukken om de eindronde te halen. Iets wat best voor frustratie kan zorgen. De levels zijn niet alleen best ingewikkeld, maar duren ook nog eens heel kort, waardoor je als speler vaak ‘af’ bent. Iets waar je kind wel tegen moet kunnen.

Wat is Brawl Stars? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Aandachtspunten voor jou als ouder

  • Als je kind Fall Guys op de Playstation speelt heeft hij een Playstation Plus account nodig, met alleen het spel kopen ben je er dan dus niet. Voor een Playstation Plus Account betaal je een abonnementsbedrag per maand.
  • Kudos en Crowns kunnen ook worden gekocht met echt geld, zorg er dus voor dat je kind niet zomaar betalingen kan uitvoeren zonder jouw toestemming.
  • Je kind kan vriendschapsverzoeken ontvangen van andere spelers, spreek met je kind af wat hij met deze verzoeken van onbekenden doet.
  • Een potje duurt heel kort, waardoor de verleiding groot kan zijn om steeds een nieuw potje te starten.

Wil je meer weten over andere populaire games? Lees het in onze gamegids voor ouders!

Wat is Among Us? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KijkwijzerDigitaal opvoeden

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.