Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 7 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Jongens opvoeden: 10x waardevolle levenslessen voor je zoon

Voor je het weet is je schattige zoontje, een stoere vent. En dat gaat sneller dan je denkt. Welke wijsheden geef je hem mee, zodat hij later een gelukkige, zelfverzekerde man wordt? Deze tien levenslessen voor je zoon zijn in elk geval een goed begin voor het opvoeden van jongens.

Jongens opvoeden: de levenslessen voor je zoon

Van jongens en mannen bestaat in de maatschappij een bepaald imago, maar dat betekent niet dat dit imago altijd juist is. Geef je zoon daarom deze levenslessen mee.

1. Het is oké om te huilen

Of het nou is van geluk of van verdriet; echte mannen durven te huilen. Schaam je dus nooit om je emoties te tonen.

2. Durf om hulp te vragen

Wees niet te trots om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt. Zorg ervoor dat je mensen om je heen verzamelt die er voor je zijn als je ze nodig hebt. En doe hetzelfde voor hen.

3. Trouw met iemand die goed voor je is

Nou ja, trouwen hoeft niet per se, maar blijf niet hangen aan iemand die niet het beste in je naar boven haalt. En of ik haar of hem nou leuk vindt is totaal niet belangrijk. Als jij maar oprecht gelukkig bent met deze persoon.

4. Trek je niets aan van anderen

Doe wat jij wilt en waar jij gelukkig van wordt. Wat andere er ook van vinden. Zolang je er niemand mee kwetst natuurlijk.

8 levenslessen voor je kind waar je niet vroeg genoeg mee kan beginnen

5. Size doesn’t matter

Sorry, maar zo werkt het nou eenmaal. En dit geldt voor je spierballen, bankrekening en ja, ook je piemel. Maar; trek je hier niets van aan. Dus weg met al die opscheppers en mensen die vergelijken en kies vrienden die er net zo over denken.

6. Wie goed doet, goed ontmoet

Treed mensen met een glimlach tegemoet. Wees aardig voor anderen. Help waar je kan helpen. Echt het zal goed voor je uitpakken als je dit doet. Iets met karma…

7. Behandel vrouwen met respect

Dit betekent niet alleen dat je netjes deuren open houdt en je beleefd gedraagt, maar veel belangrijker nog; ga respectvol om met gevoelens van de meisjes die nog op je pad gaan komen.

8. Je bent niet onoverwinnelijk

Rij niet als een idioot, drink niet teveel en doe geen levensgevaarlijke stunts. Ook al denk je soms dat je onsterfelijk bent, helaas ben je dat niet.

9. Wees lief voor jezelf

Eet af en toe iets lekkers – ook al is het niet super gezond -, koop soms iets wat jij heel graag wilt hebben – ook al kan je het je eigenlijk niet veroorloven – en gun jezelf het beste. Als je niet van jezelf kunt houden, dan… Nou ja, dat.

10. Weet dat wij altijd van je houden

Welke stomme dingen je ook nog gaat doen in je leven, welke keuzes je ook zult maken, hoe ver je ook letterlijk van ons vandaan zult zijn; wij zullen er altijd voor je zijn en van je houden. No matter what!

8x mooie levenslessen die ouders van hun kinderen kunnen leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.