Redactie
Redactie Opvoeden 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

8x mooie levenslessen die ouders van hun kinderen kunnen leren

Onze kinderen leren iedere dag veel van ons als ouders, maar wist je dat wij ook aardig wat levenslessen van hen kunnen leren?

Soms ben je je daar ook bewust van, maar nog veel vaker gaan dit soort leermomentjes juist onbewust. Laat ons je even helpen.

Levenslessen die we kunnen leren van onze kinderen

Herken jij ze?

1. Glimlach als je in de spiegel kijkt

Durf je amper in de spiegel te kijken of kijk je vaak vooral afkeurend naar jezelf. “Die rimpel wordt steeds dieper…” “En wat heb ik een wallen!” “Ik ben echt veel te dik…” Stop met die negativiteit, maar spreek jezelf bemoedigend toe, lach naar jezelf of trek een keer een gekke bek. Gewoon omdat het kan. Je zult zien dat je met een veel positievere vibe het huis verlaat

2. Neem meer risico’s

Verval niet in sleur, maar blijf op zoek gaan naar nieuwe ervaringen en avonturen, net zoals onze kinderen dat elke dag doen.

3. Heb zelfvertrouwen

Je ziet gezonde zesjarigen nooit uit de zee rennen, en ondertussen hun vetrolletjes bedekken. Laat het gaan, wees tevreden met hoe je bent en eruit ziet. Ren die zee uit zo vrij als een kind! Het zelfvertrouwen die je uitstraalt, maakt je mooi!

4. Focus op het goede van de mens

Over het algemeen waarderen kinderen hun vrienden zoals ze zijn, zonder dat ze al hun tekortkomingen analyseren en overdenken. Iets wat we in ons achterhoofd kunnen houden, als we weer klaarstaan met ons oordeel over anderen.

5. Toon affectie

Knuffelen met je kinderen, je partner of andere mensen is goed voor je! Voel je niet beschaamd en knuffel de mensen die het nodig hebben, of die je lief hebt.

6. Gewone dagen kunnen buitengewoon zijn

Je zou denken dat de Efteling in de zomervakantie het meest geweldig voor kinderen is, maar vergis je niet! Kinderen kunnen zich net zo goed op een regenachtige dag in hun pyjama urenlang met een puzzel vermaken. Boodschap: geniet ook van de gewone dingen in het leven.

7. Draag wat je wilt

Negeer de trends, en laat je persoonlijkheid doorschemeren. Draag waar jij van houdt en waar jij je goed in voelt. Net zoals kinderen, die gerust in een prinsessenjurk naar school gaan. Doe waar jij je prettig bij voelt!

8. Leef in het moment

Doe je smartphone en tablet weg! Geniet van je kinderen, partner en vrienden als je bij ze bent. Laat deze momenten niet vluchtig voorbij gaan. Wat is er belangrijker, de Facebook-tijdlijn of luisteren naar wat je kind te zeggen heeft.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

popsugar.co.uk

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.