Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoedstijlen 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de grootste voordelen van opgroeien in een (grote) stad

Het is een moeilijke keuze waar je als kersverse ouder voor staat, blijf je in de stad wonen met je kroost of verruil je deze plek voor het dorp? Dat laatste wordt vaak gekozen omdat je er in ruimte stukken op vooruit kunt gaan. Maar toch, een grote stad heeft ook écht zo z’n voordelen en daarom kiezen ook veel ouders ervoor om daar te blijven.

Opgroeien in een grote stad

Er is al veel over geschreven: is de stad of het dorp de beste plek om op te groeien? Beide plekken hebben zo hun voordelen. Als jij ervoor kiest met je kids in de grote stad te blijven, zijn dit de vijf grootste voordelen die dat met zich meebrengt.

1. Alle voorzieningen om je heen

In de stad heb je echt alles om je heen. De supermarkt, de bibliotheek, bioscopen, sportclubs, noem maar op. Natuurlijk kun je hier ook gebruik van maken als je in een dorp woont, maar over het algemeen ben je altijd meer tijd kwijt om zo’n voorziening te bereiken.

2. Overal wel een school te vinden

Als je in de stad woont, kun je vaak kiezen uit veel scholen voor je kinderen. Vaak heb je al minimaal drie keuzes op fietsbare afstand. Handig voor je kids als zij later alleen fietsen maar ook praktisch voor jezelf als je voor werk de kids moet afzetten. In dorpen is de keuze veel beperkter en de afstanden zijn langer.

Kiezen jullie toch voor het dorp? Opgroeien in een dorp: 8 voor- en nadelen

3. Grote kans dat jij dichtbij je werk woont

Veel mensen werken in dezelfde stad als waar ze wonen en dat is fijn want als dat bij jullie ook het geval is zijn jij en je partner snel op werk én snel weer thuis. Dit scheelt veel in tijd en die tijd besteed jij allemaal aan je kids.

4. Jongeren trekken naar de grote stad

Het is een feit dat jongeren allemaal naar de grote stad trekken, hier vind je immers universiteiten en het ‘leeft’ er. Als je kids zijn opgegroeid in de grote stad zijn ze al aan het leven daar gewend, van het drukke verkeer tot het gebruik maken van alle voorzieningen om je heen.

5. Je leert al snel met veel mensen om te gaan

In de stad is het veel dichter bevolkt dan in het dorp of zelfs het platteland. Een kind leert daardoor heel goed dat je rekening moet houden met een ander. Met de onderburen bijvoorbeeld door niet te schreeuwen in de ochtend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.