Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 11 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Aandacht gevraagd van andere mannen’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Moniek (42). Moniek heeft spijt dat ze tijdens haar huwelijk aandacht heeft gevraagd van andere mannen.

“Arnold was de eerste man op wie ik verliefd werd. Ik was toen pas veertien. Vanaf dat moment zijn we al samen, nu dus zo’n 28 jaar. We zijn samen opgegroeid en volwassen geworden. Vijftien jaar geleden kwam er een zoon, waar we ontzettend trots op zijn. Ik ben dol op Arnold en zou me geen leven zonder hem kunnen voorstellen, maar toch knaagde er de laatste tijd iets aan mij.

Eerste keer

Van mijn vriendinnen kreeg ik de laatste jaren meerdere keer de vraag of ik nooit eens wilde weten hoe het met een andere man zou zijn. Ik had nog nooit seks gehad met een andere man. Ik had zelfs nog nooit met een ander gezoend. Door die opmerkingen ging ik er steeds vaker over nadenken. Zou ik überhaupt wel bij andere mannen in de smaak vallen? Ik had geen idee.

Avond op de bank

Arnold ging elke vrijdag met zijn collega’s de kroeg in en ook onze zoon was steeds vaker op vrijdagavond weg. Ik zat een avond alleen op de bank en er was niets leuks op televisie. Ik besloot een datingapp te downloaden. Niet omdat ik vreemd wilde gaan, maar gewoon om te kijken of ik nog goed in de markt lag. Ik had bij een vriendin van mij gezien hoe het werkte en maakte een account. Ik zette het aantal kilometers uit de buurt, zodat ik geen bekende tegen zou komen. Dat zou ik verschrikkelijk vinden.

Aandacht gevraagd op datingapp

Deze datingapp was leuker dan welke serie dan ook. De dagen daarna zat ik tijdens mijn vrije tijd ook op de app. Swipen naar links, swipen naar rechts en soms een match. Ik vond het leuk. Wat ik nog leuker vond was het aantal complimenten dat ik kreeg van de mannen. Ze vonden mij er allemaal goed uitzien op de foto’s. Dat vond ik fijn om te horen. Van Arnold kreeg ik namelijk nooit meer een compliment. Volgens hem moest ik na al die jaren toch wel weten dat ik er goed uitzag.

Zoon op telefoon

Een paar weken nadat ik de datingapp op mijn telefoon had gezet, wilde mijn zoon mijn telefoon even. Zijn telefoon was kapot en hij wilde iets opzoeken. Zonder na te denken gaf ik hem mijn telefoon en binnen een minuut hoorde ik: ‘Maaaaaam, wat is dit? Waarom heb je Tinder op je telefoon?’ Mijn man zat naast me op de bank en ik zag hem direct opkijken. Ik had wat uit te leggen.

Met de billen bloot

Ik kon niet anders dan met de billen bloot gaan. Ik vertelde Arnold dat ik wilde weten of ik nog in de markt lag, maar dat ik zeker niet wilde afspreken. Hij bekeek al mijn gesprekken met de mannen waarmee ik op Tinder een match had. Hij was allesbehalve blij met mijn actie en dat begreep ik. Wat was ik dom geweest.

Spijt

Ik heb ontzettend veel spijt dat ik aandacht heb gevraagd aan andere mannen. Waarom heb ik zo dom gedaan? Sindsdien weet ik gewoon dat Arnold mij niet meer 100 procent kan vertrouwen. Ik begrijp dit helemaal. Hopelijk kan ik het vertrouwen nog herstellen. Wat een domme fout heb ik gemaakt.”

Het sandwichkind: de geheime kracht van het middelste kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.