Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 17 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn dochter mijn pinpas meegegeven’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Carol (42). Carol heeft spijt dat ze haar pinpas aan haar dochter heeft meegegeven.

“Mijn veertienjarige dochter Merel en ik zijn erg close. Ze is sociaal, lief en een tikkeltje naïef. Laatst wilde mijn dochter met een vriendin en een nieuw klasgenootje naar de bioscoop. Daarvoor wilden ze wat bij McDonald’s eten. Ze keek erg uit naar die middag. Ik was vergeten om geld voor haar te pinnen, dus gaf ik haar in goed vertrouwen mijn pinpas mee. Dit deed ik wel vaker, dus ik maakte me geen zorgen.

Thuiskomst

Aan het begin van de avond kwam ze thuis met twee grote tassen. Ik vroeg hoe ze daaraan kwam. Ze vertelde dat haar nieuwe klasgenootje Naomi vond dat zij wel wat nieuwe kleding kon gebruiken. Ze zijn in plaats van naar de bioscoop, gaan winkelen met mijn pinpas. Het resultaat: een rekening van 495 euro. Ik raakte in paniek. Dit geld had ik hard nodig.

Dit was niet het enige, want Merel had ook nog een shirt voor Naomi gekocht bij dezelfde winkel. Van mijn geld! Merel gaf mij het telefoonnummer van Naomi en ik vroeg of ik haar moeder kon spreken. Ik legde alles uit en de moeder zei direct dat Merel helemaal niets voor Naomi had gekocht. Nadat we de bon met de kledingstukken hadden vergeleken, wist ik zeker dat ze logen.

Terug naar de winkel

Ik was erg boos op Merel en ook op mezelf. Hoe kon ik iemand van veertien mijn pinpas meegeven? De volgende ochtend besloten we om naar de winkel te gaan om alles terug te brengen. Helaas gaf de winkel geen geld terug, we kregen alleen tegoedbonnen. Ongevraagd zat ik dus met honderden euro’s aan tegoedbonnen. Ik kon wel huilen.

Eenmaal thuis heb ik nogmaals een goed gesprek met Merel gehad. Niet alleen over geld en het verdienen en uitgeven daarvan. Ook over ‘vriendinnen’. Ze snapte het, zei ze. De dag erna had Naomi op school zonder enige schaamte het T-shirt aan. Merel had tegen haar gezegd dat ze het erg jammer vond wat er was gebeurd. Naomi zei daarop dat ze nooit vriendinnen zouden worden. Merel kwam thuis en zei dat ze de echte Naomi had gezien. Ze zei nogmaals dat ze ontzettend veel spijt had van haar domme actie.

Pinpas aangevraagd

Niet alleen Merel had spijt van haar actie, ik nog veel meer. Ik heb nog in dezelfde week bij de bank een pinpas voor Merel aangevraagd. Mocht ik in de toekomst weer vergeten zijn om te pinnen, dan zou ik snel een bedrag op haar rekening kunnen overboeken. Zo hoefde ik niet meer bang te zijn om mijn geld kwijt te raken. Ik weet in ieder geval waar wij het komende jaar kleding gaan kopen, want zo lang is de tegoedbon geldig.”

Dit kan een volle maan doen met het slaapritme van jouw kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.