Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 20 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn dochter aan de zoon van mijn beste vriendin gekoppeld’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder. 

Deze week spreken we met Claudia (45).

Claudia heeft spijt dat ze haar dochter aan de zoon van haar beste vriendin heeft gekoppeld.

“Al jaren ben ik beste vriendinnen met Bianca. Op het moment dat we twintig waren woonden we twee jaar in hetzelfde studentenhuis en sindsdien hebben we altijd contact gehouden. Extra leuk was het, toen we een aantal jaren daarna kort na elkaar moeder werden. Na de geboorte van onze zoon en dochter zeiden we voor de lol tegen elkaar, dat we ze later aan elkaar gingen uithuwelijken.

Spelen op verjaardagen

Mijn dochter Annick en Bianca’s zoon Olivier zagen elkaar op verjaardagen en speelden op dat moment altijd graag met elkaar. We waren blij dat ze het net zo goed konden vinden met elkaar als wij. Op het moment dat ze in de puberteit kwamen, wilden ze niet meer mee naar alle verjaardagen, dus werd het contact tussen hun minder. Dit veranderde op het moment dat ze zestien werden en uitgingen.

Aan zoon beste vriendin gekoppeld

Van Annick hoorde ik, dat ze tijdens het uitgaan Olivier geregeld tegenkwam. Ik hoorde haar een keer tegen haar vriendin zeggen dat ze Olivier zo knap vond. Ik vertelde dat tegen Bianca en zei dat het mij leuk leek om ze te koppelen. Zij moest hard lachen en vroeg zich af wat ik in mijn hoofd haalde. Toch besloot ik om met mijn plan door te gaan.

Leuke verrassing

Ik regelde een tafel voor vier, voor Annick, Olivier, Bianca en voor mij. Annick en Olivier wisten niet dat we met z’n vieren zouden gaan eten. Bij aankomst was het een leuke verrassing. Na het voorgerecht besloten Bianca en ik weg te gaan. Annick en Olivier zouden het heus wel zonder ons overleven. Drie uur later stonden ze met glunderende ogen voor de deur. Ze zeiden dat ze niet lang zouden blijven, want ze wilden graag nog met hun vrienden uit.

Dikke verkering

Op die avond kregen ze officieel verkering. Annick en Olivier bleken elkaar al langer leuk te vinden, maar ze durfden allebei niet de eerste stap te zetten. Bianca en ik, en onze partners, vonden het erg leuk. Een halfjaar lang ging het goed en waren ze vaak samen, tot er problemen tussen de twee kwamen.

Geen vertrouwen

Zo had Olivier van de één op andere dag geen vertrouwen meer in Annick. Ze had altijd al meerdere vrienden, maar hij vond dat opeens niet meer kunnen. Hij reageerde jaloers als ze een berichtje kreeg van een vriend of tijdens het uitgaan even met een andere jongen ging praten of dansen. Annick zag het probleem niet, want ze was hartstikke blij met Olivier. Op een dag na het uitgaan ontving ik een berichtje van Bianca. Ze vroeg of ik het niet gek vond dat Annick met ‘allemaal andere jongens’ wilde omgaan en niet voor Olivier koos. Ik zei dat ik het onzin vond en vertelde dat het gewoon vrienden van haar waren. Ze vroeg of ze later die dag langs konden komen, omdat Olivier enorm boos was.

Ruzie met elkaar

Op het moment dat Olivier een stap over de drempel zette, begon hij tegen Annick te schreeuwen. Ik zei dat hij even moest dimmen, waarop Bianca direct zei dat haar zoon zo zijn redenen had om boos te zijn. Binnen twee minuten was iedereen al boos op elkaar. Het was natuurlijk niet slim dat wij als moeders ons met de ruzie van onze kinderen gingen bemoeien, maar anders vlogen ze elkaar in de haren. De meningen van Olivier en Annick verschilden zo erg dat het beter was dat de twee uit elkaar gingen.

Nooit meer gesproken

Bianca en ik zeiden bij het afscheid dat we elkaar nog wel zouden spreken, maar dat is nooit meer gebeurd. Ik heb haar nog een berichtje gestuurd, maar heb daarop geen enkele reactie gekregen. Ik heb spijt dat ik mijn dochter aan de zoon van mijn toenmalige beste vriendin heb gekoppeld. Als ik dat niet had gedaan, dan weet ik zeker dat ik Bianca nog in mijn leven had. Ik mis haar gezelligheid ontzettend.”

Had ik maar nooit… ‘Tegen mijn man gelogen over mijn gevoelens voor een ander’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.