Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 31 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Had ik maar nooit… ‘Het geheim van mijn dochter doorverteld’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Dorien (42). Dorien heeft spijt dat ze het geheim van haar dochter heeft doorverteld.

“Mijn dochter Naomi is een echte puber, maar wel een gezellige puber. Ze heeft veel vrienden en vriendinnen en doet het goed op school. Ook thuis is ze een leuk zusje voor mijn zoon.

Geheim van dochter

Vorig jaar, op dat moment was mijn dochter veertien, zag ik aan haar dat er iets was. Ze leek vrolijk, maar zat ook ergens mee. Ik had al een paar dagen aan haar gevraagd wat er nou was, maar ze vertelde het maar niet. Tot ik op een avond alleen met haar op de bank zat kwam de aap uit de mouw: ze was verliefd op de buurjongen. Ik moest haar beloven dat ik niets zou zeggen. Natuurlijk zou ik dat niet doen.

Koffie met buurvrouw

De week nadat Naomi haar geheim met mij had gedeeld, kwam de buurvrouw op de koffie. Zij is de moeder van de jongen waarop Naomi verliefd was. Ik snapte haar wel, het was een leuke jongen. Ik vroeg aan de buurvrouw of haar zoon al een vriendinnetje had. Ze vroeg direct waarom ik dat vroeg, wilde ik hem toevallig aan Naomi koppelen?

Niet te ontkennen

Ik probeerde het nog te ontkennen, maar aan mijn hoofd zag ze dat ik meer wist. Ik kon niet anders dan opbiechten dat Naomi haar zoon wel zag zitten. De buurvrouw vond dit helemaal geweldig en ze zou haar mond houden tegen haar zoon. Gelukkig maar, want ik vond het al erg genoeg dat ik het geheim van mijn dochter had doorverteld.

Niet verliefd

Helaas heeft de buurvrouw, net zoals ik, niet haar mond gehouden. Ze heeft tegen haar zoon gezegd dat Naomi verliefd op hem was. De buurjongen heeft Naomi geappt om te vertellen dat hij niets van haar moest weten. Op het moment dat ze dit berichtje kreeg, was ze boven op haar kamer. Voordat ik het wist kwam ze de woonkamer binnenstormen. Ze was woest op mij. Hoe had ik haar geheim door kunnen vertellen?

Spijt

Ik had het geheim van mijn dochter nooit door moeten vertellen. Sindsdien praat Naomi amper nog met mij. Ze zegt dat ze me niet meer kan vertrouwen en dat doet me pijn. Ik heb spijt van mijn domme actie. Niet alleen is haar hart gebroken, ook is ze teleurgesteld in mij. Hopelijk zal het met de tijd beter gaan. Ik heb mijn lesje in ieder geval geleerd.”

Column Lisa: ‘Verschrikkelijk voelde ik me, onder de kots en met een krijsende baby’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.