Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 3 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn zoon toestemming gegeven voor een tattoo van mijn hoofd’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Nathaly (44). Nathaly heeft spijt dat ze haar zoon toestemming heeft gegeven voor een tattoo van haar hoofd. 

“Ik heb mijn zoon Nino (17) alleen opgevoed en daardoor zijn we ontzettend close. Hij deelt alles met mij en ik met hem. Ondanks dat hij als puber soms best wel heftig kon zijn, bleven we altijd goed communiceren en groeide het respect voor elkaar alleen maar meer. 

Dol op kunst

Nino is al van jongs af aan dol op kunst. Hij houdt van graffiti art, maar ook van popart en portretten. Hij heeft daar vele boeken van in zijn kamer liggen en ook volgt hij op school het vak kunst. Naast dat hij het mooi vindt om te bekijken, is hij ook dol op het maken van kunst. Hij kan goed tekenen en schilderen en ik heb diverse mooie tekeningen van hem in de woonkamer hangen. Zo trots als een pauw, ben ik daarop.

Toestemming voor tattoo van mijn hoofd

Nino is niet alleen dol op kunst op de muur of in boeken, maar ook op kunst in de vorm van tatoeages. Al toen hij veertien was begon hij over zijn eerste tattoo. Natuurlijk keurde ik dat niet goed op die leeftijd, maar toen hij twee maanden geleden zeventien werd en weer over die tattoo begon, gaf ik hem wel toestemming. Wat maakte dat ene jaar uit? Op zijn achttiende zou hij hem toch wel nemen. 

Geheim ontwerp 

Wat Nino wilde plaatsen hield hij in eerste instantie geheim. Hij zei dat hij mij ermee wilde verrassen en zei dat ik het echt wel mooi ging vinden. Ik vertrouwde mijn zoon als geen ander, dus ik ging ervan uit dat hij niets geks ging doen. Op de dag zelf was hij zo zenuwachtig dat hij het niet kon laten om het mij te vertellen. Hij vertelde dat hij een portret had nagetekend van een foto toen ik een jaar of twintig was. Dat wilde hij op zijn bovenarm laten zetten. Ik was eerst in shock, maar ik vond het ook een ontzettend lief gebaar

Geschrokken van het resultaat

Eenmaal thuis showde hij het resultaat. Ik schrok me rot. Het leek allesbehalve op zijn eigengemaakte portret. De tatoeëerder was allesbehalve artistiek en goed, dat zag ik direct. Zijn hele bovenarm was verminkt en daarnaast was hij ook nog eens een hoop geld kwijt. Nino hoopte nog dat het zou bijtrekken, maar ik wist direct dat dat niet ging gebeuren. 

Spijt

Wat heb ik spijt dat ik mijn zoon toestemming heb gegeven voor een tattoo van mijn hoofd, of überhaupt een tattoo. Nino is pas zeventien en loopt nu al met een lelijke tattoo rond. Ik kan wel janken, zo erg vind ik het. Nino draagt alleen nog maar shirts met lange mouwen, daaraan zie ik dat hij er ook niet blij mee is. Ik ga nu sparen voor een laserbehandeling, hopelijk krijgt hij dan zijn mooie bovenarm terug, zonder mijn lelijke hoofd. 

Had ik maar nooit… ‘Mijn zoon op school zo op zijn tenen laten lopen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.