Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 1 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… Zo snel voor een scheiding gekozen

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Xandra (42). Xandra heeft spijt dat ze zo snel voor een scheiding heeft gekozen.

“Twaalf jaar was ik met Luc getrouwd en in totaal waren we vijftien jaar samen. Vooral de eerste jaren ging het fantastisch tussen ons. We hadden goede banen, gingen vaak op vakantie en konden gaan en staan waar me waar wilden. Het was dan ook even wennen toen we een tweeling kregen, nu negen jaar geleden.

Een fabriek

Van ons zorgeloze leventje was er na de geboorte al snel niets meer over. We leken wel een fabriek. Voeden, poepluiers verschonen, troosten en zo ging het maar door. Ik was blij dat Luc de eerste maand vrij had, want anders had ik het zeker niet overleefd.

Rustiger vaarwater

Gelukkig kwam ons gezinsleven na het eerste jaar in een rustiger vaarwater, toen hadden we eindelijk alles onder de knie. We maakten weer af en toe een uitstapje en ook gingen we elke maand een avond op date night. Op die manier wilden we er alles aan doen om elkaar niet kwijt te raken. Wanneer je een druk gezin en een drukke baan hebt, kan dat snel gebeuren.

Niet zoals vroeger

Maar zoals vroeger, dat werd het helaas nooit meer. Luc dacht anders over het ouderschap dan ik. Hij wilde het liefst voor ieder feestje en ieder uitje de oppas bellen, terwijl ik die alleen wilde inzetten voor date night. We waren niet voor niets ouders geworden, vond ik. Ik merkte na een aantal jaren dat we steeds meer uit elkaar groeiden. Waar we eerder nog echt tijd voor elkaar maakten, werd dat steeds minder.

Diep dal

Drie jaar geleden, op dat moment was de tweeling zes jaar, kwam onze relatie voor het eerst in een echt diep dal terecht. Luc ging het liefst ieder weekend uit. Als hij zijn roes lag uit te slapen, ging ik op pad met de kinderen. Ook al zaten we duidelijk niet meer op een lijn, ik probeerde het beste ervan te maken. Uit elkaar gaan? Dat kwam niet eens in mij op.

De fout ingegaan

Na een avond stappen kwam Luc thuis, hij was helemaal in paniek. Hij vertelde direct dat hij te ver was gegaan. Ik dacht dat hij dronken was, dus zei ik dat hij moest gaan slapen. Maar nee, dat deed hij niet. Hij vertelde weer dat hij te ver was gegaan, maar dat hij mij niet kwijt wilde. Toen hij dat zei, wist ik dat hij het meende en ik vroeg wat er allemaal was gebeurd. Hij had seks gehad met een andere vrouw. Ik was er kapot van.

Voor een scheiding gekozen

Ondanks dat Luc verbetering beloofde en me vroeg hem te vergeven, kon ik het niet. Ik wilde scheiden en snel ook. Met een man die vreemdging, wilde ik niets te maken hebben. Luc was er kapot van. Ik bleef bij mijn besluit, had hij maar niet vreemd moeten gaan. In een paar weken had hij een ander huis, ver weg van mij en onze kinderen.

Spijt

Inmiddels zijn we drie jaar verder en heb ik spijt dat ik zo snel voor een scheiding had gekozen. Waarom had ik mijn boosheid niet kunnen laten zakken en daarna het gesprek aangaan? Direct heb ik alle stekkers er uitgetrokken. Ik merk dat de scheiding niet alleen mij veel verdriet heeft gedaan, maar vooral ook de kinderen. Zij zijn al drie jaar van slag. Luc heeft inmiddels een nieuwe vriendin, maar echt gelukkig lijkt hij niet. Ik denk dat deze scheiding er bij iedereen heeft ingehakt en dat doet mij pijn.”

Had ik maar nooit… ‘Het geheim van mijn dochter doorverteld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.