Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

8x handige knutseltips die je eerder had willen weten

Lijm op je tafel en overal glitters. Knutselen is hartstikke leuk maar zorgt ook vaak voor een hoop rommel. Dus is je kind gek op knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Deze simpele maar effectieve trucjes zorgen niet alleen voor minder rommel, maar maken knutselen ook nog makkelijker voor je kind.

Van sommige dingen denk je als ouder, dit had ik eerder willen weten. Deze acht knutseltips horen daar waarschijnlijk bij. Want ze maken je leven een stuk beter.

Knutseltips die iedere ouder wil weten

Komen ze!

1. Lijmspons

Kinderen en lijm; voor je het weet zit alles onder. Deze lijmspons is de oplossing. Stop een spons in een bakje, giet daar simpele knutsellijm overheen en laat dit intrekken. Je kind kan vervolgens stukjes papier op de spons drukken en daarna opplakken. Als je de deksel er na het knutselen er weer goed op doet, kan de spons de volgende keer gewoon weer gebruikt worden.

2. Waterverf

Doppen die verdwijnen of stiften die al jaren ongeaangeraakt in een bak zitten. Natuurlijk kan je deze uitgedroogde stiften weggooien, maar je kunt er ook iets anders mee doen. Stop ze met de punt naar beneden in potjes water en laat ze even weken. Even wachten en je hebt waterverf waar je kind iets moois mee kan maken. Werkt ook voor stiften die bijna leeg zijn!

3. Hulp bij het knippen

Heeft je kind nog moeite met het vasthouden van een schaar? Teken of plak iets op de nagel van de duim van je kind. Zolang je kind het figuurtje goed kan zien, houdt hij de schaar goed vast.

4. Schone tafel

Wil je kleine kunstenaar aan de slag met de verf, maar heb jij geen zin in een kliederboel? Bedek de tafel dan met vershoudfolie. Is je kind klaar met verven, dan haal je de folie eraf en je tafel is meteen weer schoon.

5. Verstopte lijmpot

Lijmpot verstopt? Met alle kracht in de lijmpot knijpen om er een klein druppeltje uit te krijgen, hoeft niet meer. Het dopje even laten weken in een bakje met plantaardige olie en het probleem is opgelost.

6. Kidsproof

Wil je geklieder en uitgedroogde verftubes voorkomen? Doe de verf dan in lege zeepdispensers en geef je kind kleine bakjes om de verf in te doen.

7. Weg met glitters

Ken je dat; glitters door het hele huis, die je maanden later nog steeds tegenkomt? Met een kledingroller is alles binnen no time weer helemaal schoon.

8. Lekker plakken

Heeft je kind moeite om de stickers van een stickervel te krijgen? Verwijder dan de rand van het stickervel, zodat alleen de echte stickers overblijven. Zo kan zelfs het jongste kind lekker plakken zonder hulp.

Lees ook:

Creatief met kids: 12x knutselen met dingen uit de natuur of eigen tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.