Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Eropuit 8 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen tijdens deze herfstvakantie

Je knippert met je ogen en de zomer is voorbij. Het is oktober en dat betekent dat de herfstvakantie 2023 voor de deur staat. Een vrije week voor de kinderen en misschien ook wel voor jou om leuke dingen te doen.

Met een beetje geluk wordt het mooi herfstweer en kunnen jullie erop uit. Een frisse neus halen tijdens een boswandeling of lekker uitwaaien op het strand.

We verzamelen een lijstje voor je met leuke dingen om te doen met je kind tijdens de herfstvakantie. Of het nu buiten regent, of niet.

Leuke dingen doen tijdens de herfstvakantie 2023

Regio Midden en Zuid starten op 14 oktober af met de herfstvakantie tot en met 22 oktober. Van 21 oktober tot en met 29 oktober is regio Noord aan de beurt.

Er staan weer genoeg leuke activiteiten op de planning die je kunt gaan doen tijdens de herfstvakantie. Dit zijn ze.

WONDR en Disney brengen Frozen Experience naar Amsterdam

WONDR Experience in Amsterdam Noord staat bekend om haar kleurrijke en sprankelende ruimtes. Vanaf 13 oktober brengen ze de wereld van Frozen naar Amsterdam in samenwerking met The Walt Disney Company. Ter ere van het 10-jarig bestaan van de magische winterfilm kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van Elsa, Anna en Olaf.

Na het succes van de Mickey Mouse Kerst-experience vorig jaar, kunnen bezoekers dit jaar een spectaculaire reis verwachten van Amsterdam naar het betoverde land voorbij Arendelle. In de Frozen Special kunnen ze hun favoriete Frozen-personages ontmoeten, magische foto’s maken en genieten van sneeuwpret.

Pokémon in het Van Gogh Museum

Jawel, Pikachu en andere Pokémon zijn tijdelijk te vinden in het Van Gogh Museum. Een slapende Snorlax, Sunflora tussen Van Gogh’s zonnebloemen en Pikachu als Van Gogh met grijze vilthoed: je ontdekt nu Pokémonschilderijen die geïnspireerd zijn op de beroemde werken van Vincent van Gogh. Er is een speurtocht om te doen en na afloop ontvang je een speciale Pikachu x Van Gogh Museum promokaart. Een waar verzamelitem!

In het restaurant heb je de mogelijkheid om je eigen Pikachu te tekenen als echte kunstenaar en in de museumwinkel vind je nog een paar collectors items van Pokémon. Een aanrader voor de liefhebber. Wees er wel snel bij, want de toegangskaarten voor het museum raken snel uitverkocht. Overigens kun je ook buiten de herfstvakantie om deze tentoonstelling bezoeken. Pokémon is tot en met 7 januari te vinden in het Van Gogh Museum.

De Wilde Weken op De Hoge Veluwe

Beide weken in de herfstvakantie wordt op De Hoge Veluwe tussen 12.00 en 17.00 uur van alles georganiseerd voor jong en oud. Van een paddenstoelenexcursie tot een rondleiding in het jachthuis en van een herfstspeurtocht tot De Hoge Veluwe in je broekzak: een excursie waarbij de Freek Vonk in je kind naar boven gehaald wordt. Lekker buiten zijn dus, deze herfstvakantie. Voor de meeste activiteiten is het nodig om je van tevoren in te schrijven via de website.

Het grootste Lego spektakel ter wereld

Het grootste Lego spektakel ter wereld? Dat vind je in de herfstvakantie gewoon in Nederland. De Jaarbeurs in Utrecht staat van 18 tot en met 24 oktober namelijk volgebouwd met kunstwerken van Lego. Het merk bestaat dit jaar twintig jaar en dat wordt grootst gevierd. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen zich vermaken met de bekende bouwblokjes, zijn er optredens, activiteiten en attracties.

Je vindt er alle bekende Lego-thema’s zoals Lego Ninjago, Lego Dreamzzz, Lego City, Lego Friends en Duplo. Bovendien is met iedereen rekening gehouden. Alle hallen zijn namelijk toegankelijk voor mensen en kinderen in een rolstoel en LEGO fans die prikkelgevoelig zijn, kunnen even bijkomen in de stilteruimte. Voor Lego World 2023 heb je tickets nodig.

De Betovering: een kunstfestival voor kinderen in de herfstvakantie

Heel Den Haag staat van 13 tot en met 21 oktober in het teken van De Betovering. Dat is een kunstfestival voor kinderen dat op verschillende locaties in de stad plaatsvindt. Er zijn heel veel voorstellingen, activiteiten en workshops te zien en te doen. Je kunt genieten van straattheater, film, muziek en dans. Kijk voor het hele programma en eventuele tickets op de website.

‘s Werelds grootste media- en filmfestival voor kinderen

Op zondag 15 oktober opent het Cinekid Festival met de film Jippie no more! in Pathé in Amsterdam Noord. op veertig plekken verspreid over heel Nederland kun je met je kinderen naar films en series. Het Cinekid thema van dit jaar is ‘Is dit echt?’. Tijdens het festival kunnen kinderen de grens tussen echt en nep onderzoeken bij diverse workshops en andere activiteiten. Zo is er het Cinekid MediaLab (in Amsterdam) waar AI (artificiële intelligentie) centraal staat. Spelenderwijs leren dus!

To do in de herfstvakantie: 7x knutselen met dingen uit de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.