Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 8 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Rafaella’s zoon (17) gaat deze zomer met vrienden een maand naar Bali: ‘Hij weet wat hij doet’

Niet iedere ouder wacht tot zijn of haar kind volwassen is totdat het een verre reis mag maken. Rafaella’s zoon Justin is net zeventien en mag deze zomer met zijn vrienden naar Bali. “Waarom niet? Moet hij dan de hele zomer in de Nederlandse regen zitten?”

“Mijn zoon Justin is een schat van een jongen. Hij doet hard zijn best op school, werkt al een jaar lang ieder weekend in de plaatselijke supermarkt en heeft een grote vriendengroep. Vorig jaar gingen ze met z’n allen naar Texel op vakantie en ook deze zomer staat er weer een vakantie op de planning, maar dit keer iets verder: Bali. 

Verliefd op Bali

Als gezin zijn wij in de afgelopen jaren al twee keer in Bali geweest. Niet alleen mijn man en ik, maar ook onze kinderen zijn verliefd geworden op het eiland. De vriendelijke mensen, de natuur en het lekkere eten: fantastisch. Toen Justin een aantal maanden geleden vroeg of hij in de zomer samen met zijn vrienden een maand naar Bali mocht, zeiden we direct ja. 

Surfen op Bali

Zijn vrienden en hij willen gaan surfen, iets wat je op Bali goed kunt doen. De laatste keer was hij niet van zijn surfplank af te slaan, dus hij kijkt er alweer erg naar uit. Daarnaast willen de jongens ook hier en daar een dagje een tour doen en lekker op het strand gaan liggen. Gewoon van het lekkere weer genieten. Ze hebben groot gelijk. 

Waarom niet?

Natuurlijk is zeventien nog jong, maar hij weet wat hij doet. Ook zit hij in een hotel in hetzelfde gebied als waar wij al twee keer zijn geweest, dus hij kent het daar al aardig. Een aantal ouders van zijn vrienden gaven geen toestemming en vonden het gek dat wij wel direct ja zeiden. Maar waarom niet? Moet hij dan de hele zomer in de Nederlandse regen zitten?

Druk maken

Natuurlijk maak ik me ook weleens druk over de reis. Ik weet namelijk dat Justin en zijn vriendengroep scooters gaan huren voor die maand dat ze er zijn. Rijden op die scooter is aardig gevaarlijk daar, vooral tijdens de spits rijden er honderden scooters over hetzelfde punt. Hele families op één scooter en dan ook nog eens zonder een helm: op Bali kan het allemaal. 

Vertrouwen

Toch wil ik mezelf ook niet gek maken. Ik gun hem en zijn vriendengroep de reis en ik weet zeker dat ze een prachtige tijd zullen gaan hebben. Ik moet er gewoon op vertrouwen dat hij geen gekke dingen doet en dat alles goed gaat. Gelukkig zijn de privéziekenhuizen op het eiland goed, dus mocht er iets gebeuren dan is hij daar gelukkig in goede handen. Maar het komt goed, hij komt gewoon heelhuids én met prachtige avonturen thuis.”

Dilemma: ‘Moet ik mijn zoon (10) op vakantie laten gaan met het asociale gezin van zijn vriend?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.