Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

4x leuke kindvriendelijke plekken in Portugal  

Portugal staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en gastvrije cultuur. Het is dan ook een een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen.

Check hieronder wat leuke plekken die je zeker moet bezoeken met kinderen.

Portugal bezoeken met kinderen

Van bruisende steden tot mooie stranden en adembenemende natuur: in Portugal is er voor elk wat wils.

Lissabon

Lissabon is de levendige hoofdstad van Portugal. Deze stad is ontzettend leuk om te bezoeken met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het Oceanário de Lisboa. Dit aquarium is een van de grootste ter wereld en biedt een kijkje in het leven onder water. Kinderen zullen het fantastisch vinden om de grote hoeveelheid haaien, kleurrijke vissen en andere zeedieren te zien. Maak samen met de kinderen een ritje door de stad met tram 28. Tijd voor een beetje ontspanning? Ga dan naar het stadspark, Jardim da Estrela. Ga lekker picknicken en sluit de middag af in de speeltuin. 

Algarve

Ook aan de de kust van de Algarve zul je je met jouw gezin vermaken. Geniet van een dagje op het strand van Praia da Rocha of ga naar het water- en themapark Zoomarine Algarve. Ook hier is een aquarium te vinden en zijn er veel verschillende waterglijbanen om heerlijk vanaf te glijden. Is jouw gezin dol op avontuur? Ga dan naar Parque Aventura. Hier kun je onder andere klimmen, tokkelen en boogschieten. 

Porto

Porto is een bruisende stad aan de noordelijke kust van Portugal. Ook deze stad heeft veel te bieden voor gezinnen. Maak bijvoorbeeld een Douro-riviercruise op de Douro-rivier en bewonder de stad vanaf het water. Ook kun je naar het World of Discoveries Museum gaan. Dit is een interactief museum dat bezoekers meeneemt op reis door de Portugese ontdekkingsreizen van de 15e en 16e eeuw. Kinderen kunnen hier een leuke schatzoektocht doen. Ook deze stad heeft een heerlijk park, namelijk Parque da Cidade, waar je kunt ontspannen en spelen. 

Sintra

Sintra is een stad vol met paleizen en mooie tuinen. Ga bijvoorbeeld naar Pena Palace, een kleurrijk kasteel dat hoog boven de stad ligt. Ook kun je met jouw gezin een bezoekje brengen aan Quinta da Regaleira. Dit is een landgoed dat bekend staat om zijn ondergrondse tunnels, geheime doorgangen en mooie watervallen. Ook deze stad heeft een stadspark, Parque da Liberdade, het is een goede plek voor gezinnen om te ontspannen na een dag vol sightseeing.

Op vakantie met een groot gezin: zo houd je het leuk voor iedereen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.