Externe Bijdrage
Externe Bijdrage Partner 28 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Zijn de huisdieren in je gezin ook goed verzekerd?

Een gezin hebben, is bijna hetzelfde als een groot bedrijf runnen. Je moet overal aan denken, je moet zorgen dat je kinderen krijgen wat ze nodig hebben en dat alles moet ook nog eens binnen de grenzen van je budget gehouden worden.

Onverwachte kosten kunnen dan zwaar op je balans drukken en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk risico’s uit te bannen. Dat kun je doen door middel van verzekeringen. Heb je ook een huisdier? Dan kun je ook een huisdierenverzekering afsluiten. In dit artikel vertellen we je graag over wat je precies van deze handige verzekering mag verwachten. Je zult zien dat het je veel oplevert.

Is een verzekering voor je huisdier nodig?

Mensen zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Op die manier houden we de zorg voor iedereen betaalbaar en bovendien houden we de kwaliteit van de zorg ook op peil. Als je geen verzekering zou hebben, draai je zelf op voor de zorgkosten en die kunnen heel snel oplopen. Wie ooit met een huisdier naar de dierenarts geweest is, zal dit herkennen.

Niet zelden schrikken mensen zich een hoedje wanneer ze na de behandeling van hun huisdier de rekening van hun dierenarts gepresenteerd krijgen. Vandaar dat je bijvoorbeeld een hondenverzekering afsluiten Univé kunt. Met deze polis hou je de kosten van een medisch traject voor je hond binnen de perken. Je verzekeraar betaalt namelijk 80 procent van de totale kosten die je bij de dierenarts maakt. Zo kun je je dier de zorg geven die het nodig heeft zonder dat je bang hoeft te zijn dat je jezelf in de financiële afgrond stort.

Wat wordt allemaal door je verzekeraar gedekt?

Een huisdierenverzekering voor je hond is een heel goede manier om je hond goede medische zorg te geven zonder dat je voor alle kosten opdraait. Echter, niet alle kosten worden door je verzekeraar vergoed. We gaven al aan dat je nog altijd 20 procent van de factuur moet betalen. Daarnaast kun je geen behandelingen laten vergoeden die je dier hoe dan ook nodig had. Denk hierbij aan de jaarlijkse vaccinaties maar ook aan bijvoorbeeld een eventuele sterilisatie of castratie van je dier.

Dit zijn allemaal niet noodzakelijke kosten en die komen voor je eigen rekening. Wordt je dier ziek, dan kun je de kosten van het consult bij de dierenarts, de behandeling en/of eventuele operatie laten vergoeden door je verzekeraar. Mocht je dier niet meer te redden zijn, dan wordt ook het laten inslapen gedekt.

Stem je verzekering zo goed mogelijk af op je huisdier

De verzekering die je voor je huisdier kunt afsluiten, bestaat net als je eigen zorgverzekering uit een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Met de aanvullende verzekeringen kun je extra voordeel behalen, zowel voor je dier als voor jezelf omdat je hiermee kosten kunt besparen.

Heeft je dier meer beweging nodig? Kies dan voor het pakket beweegzorg. Wil je het gebit van je dier in topconditie houden? Zorg er dan voor dat je het pakket voor tandzorg aan je polis toevoegt. Zo kun je je dier altijd de zorg geven die het nodig heeft om gezond oud te worden.

Let op; heb je meerdere huisdieren, dan moet je voor ieder dier een afzonderlijke polis afsluiten. Je kunt niet al je dieren verzekeren op basis van een verzekering. Wil je voordeel pakken? Sluit dan al je verzekeringen bij een en dezelfde verzekeraar af zodat je kunt profiteren van pakketkorting. Kijk op diens site voor meer info.

5x dit wil je weten voordat je als gezin een huisdier neemt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.