Redactie
Redactie MIddelbare School 19 jun 2018

Ik wil naar een andere school!

antwoord

Je bent zelf vrij om te kiezen naar welke school je wilt. Als je van school wilt veranderen, hoeft je huidige school geen toestemming te verlenen. Je bent dus vrij om je aan te melden op een andere school.

De andere kant van het verhaal is dat de school waar jij naar toe wilt, niet verplicht is om je aan te nemen. Zij hebben regels opgesteld die bepalen wanneer een kind zal worden toegelaten. Het is mogelijk dat je punten niet hoog genoeg zijn om op de havo te worden toegelaten. In dat geval zal de school je niet zomaar aannemen.

Wat kun je doen?

  • Overleg met je ouders en vraag of zij samen met jou een brief willen opstellen voor de school waar je naar toe wilt.
  • Leg in die brief je situatie uit en vraag of je mag komen praten samen met je ouders.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een jaartje over te doen. Wellicht lukt het dan veel beter. Je zou samen met je ouders eens met je mentor kunnen praten over de aangepaste stof die je zou krijgen. Laat hem goed merken hoe gemotiveerd je bent om havo te gaan doen en laat de mogelijkheden die er voor je zijn eens goed op een rijtje zetten.
  • Je kunt er ook voor kiezen om toch het vmbo-t te gaan doen en daarna door te stromen naar een havo.

Er zijn meerdere mogelijkheden om te bereiken wat je wilt. Soms is daar een extra schooljaar voor nodig. Daarin ben je absoluut geen uitzondering!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Ik wil naar een andere school!
Sluiten