Kiki Meijer
Kiki Meijer Hobby en sport 20 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

In beweging komen met het hele gezin? Dít zijn de leukste tips

Alleen naar de sportschool gaan is ook maar saai. Samen met je kind en je partner in beweging komen, dat klinkt toch al een stuk leuker. Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens hartstikke belangrijk dat je kind genoeg beweegt.

Misschien is sporten niet de favoriete bezigheid van jouw kind. Gamen met vriendjes is tegenwoordig toch meer een prioriteit dan buiten voetballen. Maar met deze volgende leuke tips stimuleer jij je kind om toch eens van die bank af te komen.

Samen in beweging komen met het gezin

Bewegen met je kind is gezond en tegelijkertijd heb je ook qualitytime! Inspiratieloos? Lees hieronder dan verder voor een aantal leuke tips.

1. Just Dance

Regent het? Dan krijg jij jouw kind waarschijnlijk niet makkelijk mee naar buiten om een rondje te gaan hardlopen. Om toch nog enige vorm van beweging te stimuleren, maak je veel kinderen ook blij met een potje Just Dance.

Helaas wel met een beeldscherm voor je neus… Maar jij en je gezin zijn tenminste wel actief bezig. Er worden punten bijgehouden waarmee je weer andere dansjes kan ontgrendelen. Elke week een nieuwe dans leren samen met je gezin, dat klinkt als een gezellige boel in huis.

2. Speeltuinen bootcamp

Zelf een bootcamp organiseren in de speeltuin, hoe leuk is dat. In de speeltuin is je kind sowieso vaak al actief bezig, maar jij kan er een gezamenlijke sport van maken. Bedenk oefeningen op de speeltoestellen en maak er een parcours van. Veel kids houden van een beetje uitdaging en zullen het extra leuk vinden om van hun ouders te winnen.

3. Mountainbiken

Is normaal fietsen te saai en te langzaam? Pak dan de mountainbike erbij en kies een uitdagende (kindvriendelijke) route voor jou en je gezin. Lekker door de modder, over heuvels in de bossen. Het wordt zeker weten geen saaie rit. Tussendoor is het ook nog leuk om ergens te picknicken. Zo maak je er een echt uitstapje van.

4. Klimmen in het klimbos

Vindt jouw kind snel iets saai? Dan is dit zeker een uitdaging voor ze. Lekker klimmen en klauteren in de buitenlucht verveelt nooit. In een klimbos staat je kind continu voor nieuwe obstakels en jij zelf ook. Met een kabelbaan naar de andere kant van het bos vliegen of springen in een net vanaf een platform. Een adrenalinekick krijgen ze zeker in het klimbos.

5. Yoga

Actief bezig zijn, maar tegelijkertijd ontspannen? Het kan met yoga. Op YouTube zijn er genoeg video’s te vinden met verschillende soorten oefeningen. Hoewel je misschien denkt dat kinderen te ongeduldig zijn voor yoga, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Het is maar net hoe je het zelf brengt.

6. Boksen

Pas op dat je elkaar niet knock-out slaat! Boksen is pittig en uitdagend voor jou en je kind. Het is een full-body workout en je werkt aan de discipline, kracht en het zelfvertrouwen van je kind. Koop een paar bokshandschoenen en pads, dan kun je zo aan de slag. Zorg wel voor een verantwoordelijke manier van boksen en leg uit dat het niet de bedoeling is dat ze dit zomaar gaan uitoefenen op andere leeftijdsgenootjes.

Dit zijn de leukste en origineelste teamsporten voor je puber 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.