Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 8 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Internationale Vrouwendag: 6 jonge vrouwelijke rolmodellen voor jouw dochter

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een dag om stil te staan bij wat voor een geweldige wezens vrouwen eigenlijk zijn. Tijd dus om een paar sterke jonge vrouwen te eren, inspirerende vrouwen, die stuk voor stuk prachtige rolmodellen zijn voor onze dochters.

Op social media wemelt het van de mooie plaatjes en jaloersmakende beelden. Dingen waar veel jonge meiden nogal van onder de indruk kunnen zijn. Een perfect lichaam, de mooiste kleding, soms lijkt het alsof het alleen nog maar daar om draait. Gelukkig zijn er ook veel inspirerende jonge vrouwen op Instagram te vinden die op een andere manier inspirerend zijn. Wij zetten er, speciaal voor Internationale Vrouwendag, een paar voor je op een rij.

Internationale vrouwendag: vrouwelijke rolmodellen

Deze vrouwen zijn allemaal zeker het volgen waard.

1. Malala Yousafzai

Malala Yousafzai is de jongste Nobelprijswinnaar die de wereld ooit heeft gekent. Deze ongelooflijke vrouw overwon op vijftienjarige leeftijd een moordaanslag door de Taliban in het bezette Pakistan, om campagne te voeren voor vrouwenrechten en kinderrechten op onderwijs. Opkomen in een gebied waar de Taliban een serieuze bedreiging vormen, maakt haar tot een hedendaagse heldin.

2. Emma Watson

Het was geen gemakkelijke opgave om uit de schaduw te komen van Hermelien Griffel. Maar Emma Watson deed het. Inmiddels is ze beroemd door haar werk als actrice, model en activist. De ster heeft talloze successen geboekt in film en mode en werd in 2013 door de Britse GQ verkozen tot Vrouw van het Jaar en ze werd in 2014 aangesteld als UN Women Goodwill-ambassadeur.

1. Greta Thunberg

Een vuist maken en je stem laten horen, dat kunnen veel jonge meiden leren van Greta. Deze jonge milieuactiviste heeft al heel wat bereikt met haar klimaatstakingen. Ze inspireerde bovendien veel jonge mensen om ook de straat op te gaan. Inmiddels sprak ze zelfs al op vele klimaatconferenties en is ze eigenlijk wereldberoemd. Omdat ze weigert te vliegen zeilt ze de hele wereld over. Dat is nog eens staan voor je idealen.

4. Bibi Breijman

Vrolijke en grappige Bibi, zo kennen veel mensen die haar volgen haar. Toch gaat het leven van Bibi ook niet altijd over rozen. Momenteel is ze namelijk zwanger van haar tweede kindje en daarbij had ze opnieuw wekenlang last van Hyperemesis gravidarum (extreme zwangerschapsmisselijkheid), zo erg dat ze zelfs in het ziekenhuis belandde. Toch blijft Bibi altijd humoristisch en opgewekt. Daar kunnen we eigenlijk allemaal nog wat van leren.

5. Selena Gomez

Selena Gomez is meer dan alleen een knap gezicht. Deze jonge vrouw heeft al heel wat te verduren gehad in haar leven. Ze lijdt namelijk aan de auto-immuunziekte Lupus waarvoor ze in 2012 een niertransplantatie onderging. Ondanks haar ziekte blijft de actrice en zangeres sterk en positief. Ook aan haar ruim 300(!) miljoen volgers op Instagram toont ze regelmatig haar ongefilterde en kwetsbare kant. Dapper!

6. Simone Biles

Als je ooit hebt gezien hoe turnster Simone Biles een van haar indrukwekkende routines deed, dan was je zeker onder de indruk. Ze wordt gezien als een van de beste turnsters ooit, en alle ogen waren dan ook op haar gericht tijdens de afgelopen Olympische Spelen. Toch werden de spelen voor haar niet het succes dat zij (en velen anderen) hadden verwacht. Door mentale problemen besloot ze tijdens de Olympische Spelen niet meer mee te doen. Het leverde haar veel kritiek en lof op, en ze baande ermee de weg vrij voor andere atleten om te praten over mentale problemen in de topsport.

Leiderschapsvaardigheden stimuleren bij je kind? Zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.