Redactie
Redactie Opvoeden 24 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Jongensmoeders opgelet: 8x situaties die je direct zal herkennen

Als jongensmoeder wordt je omringd door alleen maar mannen – groot en klein. Er zijn waarschijnlijk een (groot) aantal dingen dingen waar je je maar beter bij kunt neerleggen. Want na maanden (soms zelfs jaren) van klagen, mopperen en smeken is het misschien tijd voor de volgende fase.

Als enige vrouw in huis kun je maar beter leren genieten van een (groot) aantal jongensmoeder perikelen. Hieronder hebben we een paar veel voorkomende situaties op een rijtje gezet die de gemiddelde jongensmoeders wel zal herkennen!

Acht zeer herkenbare momenten voor een jongensmoeder

1. De meerderheid wint

De wc-bril die nooit naar beneden wordt gedaan, natte handdoeken die standaard op de grond liggen en vieze handjes op de muren; als jongensmoeder kan je hier maar beter niet over stressen. Misschien dat je een van je zonen nog zover krijgt om de wc-bril naar beneden te doen. Ze allemaal zover krijgen; vergeet het maar.

2. Niets ligt op een vaste plek

Ook al doe je nog zo je best je ze te leren alles op een vaste plek te leggen, de kans is klein dat dit ook gebeurd. In plaats van je daar druk over te maken, kun je beter aan een van de ‘mannen’ vragen om op zoek te gaan naar het missende item. En anders vanzelf wel weer op.

3. Vechten hoort erbij

Heb je meerdere zonen, dan is het onvermijdelijk dat er regelmatig gevochten wordt. Vaak zal het om stoeien gaan maar er zullen ook tijden zijn dat ze elkaar echt in de haren vliegen. Gelukkig hoort veel broederliefde er ook bij. Heeft een van de jongens gedoe met iemand buiten het gezin, dan is zijn broer de eerste die voor hem opkomt.

4. Alles kan stuk

Als je iets leert, is het om je niet te druk te maken over materiële zaken. Oké, je vaas is gesneuveld door het voetballen in de kamer, maar hé, dit is pas de eerste keer in tijden. (En zo mooi was hij toch niet.) Dat er elke week gaten in de knieën van de spijkerbroeken zitten, betekent in elk geval dat ze lekker buiten hebben gespeeld.

5. Ze kunnen je niet missen (al zeggen ze van wel)

Ook al doen ze alsof het niet uitmaakt of je komt kijken naar de voetbalwedstrijd of de voorstelling op school; die stralende gezichten als je er (toch) bent, zeggen genoeg.

6. Gaten in hoofden zijn niet erg

Nou ja, natuurlijk wel. Alleen raak je daar als jongensmoeder vanzelf aan gewend. Bomen klimmen, sporten en stoeien gaat nou eenmaal gepaard met af en toe een ongelukje. Jij raakt niet meer in paniek van bloed en bulten en kent de weg naar de Eerste Hulp op je duimpje.

7. De voorraad- en ijskast zijn binnen no-time leeg

Zeker als je zonen groter worden, is het eten niet aan te rukken. Zoet en vet heeft de voorkeur dus een pak koekjes of zak chips kun je maar beter niet voor het grijpen laten liggen. Al weten ze die goede verstopplekken altijd binnen no-time te vinden.

8. Je wordt op handen gedragen

Als er een voordeel is aan het zijn van een jongensmoeder, dan is het dat je de rest van je leven op handen gedragen zult worden. Dus of je het nou leuk vindt om een prinsesje te zijn of niet, je kunt er maar beter aan wennen dat je voor eeuwig op een voetstuk staat.

Meer leestips voor een jongensmoeder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.