Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 18 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Karin (43) durft haar man niet te vertellen dat ze wil scheiden: ‘Hij wordt woest’

Karin is er na een relatie van vijftien jaar en twee kinderen achtergekomen, dat ze echt niet bij haar man past. Het liefst wil ze van hem scheiden, maar het vertellen dát durft ze niet. “Alle stoppen zullen op dat moment bij hem doorslaan.”

“Toen ik 27 jaar was, kregen mijn vriendinnen kinderen. De een na de ander was zwanger. Voordat ik het wist, was ik de enige die nog niet getrouwd was en kinderen had. Ik voelde me daarom best vaak eenzaam. Minder eenzaam werd ik toen ik op werk een man leerde kennen, Rutger. Hij was niet de knapste, maar hij was wel erg grappig.

Snel na de trouwerij zwanger

Binnen de kortste keren gingen we uit en kregen we een relatie. Na een jaar ging hij op zijn knieën en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Ik wilde graag trouwen, dus ik zei direct ja. Een maand na de trouwerij raakte ik al zwanger en drie maanden na mijn eerste bevalling was ik zwanger van nummer twee.

Geen hulp

Pas toen we twee kleine kinderen hadden merkte ik dat ik geen hulp van Rutger kreeg. Ik dacht dat we een goed team zouden zijn, maar dit waren we alles behalve. Ik voelde me steeds vaker alleen en dat terwijl ik getrouwd was. Als ik een keer om hulp vroeg, kreeg ik een grote mond. Steeds vaker hadden we ruzie.

Botsen tussen man en kinderen

Nu de kinderen wat ouder zijn, botst het steeds vaker tussen de kinderen en mijn man. Elke dag is er wel ruzie. Of het is tussen een van de kinderen en mijn man, of het is tussen mij en mijn man. Ik fantaseer er al maanden over om van hem te scheiden. Wat lijkt het mij fijn om verlost van hem te zijn.

Durf het niet te vertellen

Ondanks dat ik graag van hem wil scheiden, durf ik het mijn man niet te vertellen. Hij wordt woest, dat kan niet anders. Sterker nog, alle stoppen zullen op dat moment bij hem doorslaan. Hoe hij de laatste tijd tegen mij en de kinderen is, dat kan eigenlijk echt niet. Ik ben gewoon bang voor hem geworden. Wat als hij iets gaat doen als ik het tegen hem zeg? Nee, dat risico durf ik niet te nemen.

Afwachten

Beter zou het zijn om af te wachten. Rutger zegt steeds vaker dat hij beter af is zonder mij, dus hopelijk neemt hij binnenkort zelf de beslissing om te gaan scheiden. Dat zal een hoop ruzie schelen. Een andere mogelijkheid is wachten tot de kinderen volwassen zijn en dan bij hem weggaan, maar om nog zo lang daarop te moeten wachten, dat maakt me gek.”

Susanna (46): ‘Ik heb steeds vaker spijt van mijn vechtscheiding’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.