Sanne Verweij
Sanne Verweij Ouderschap 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Opvoedexpert komt met deze 5 kenmerken die elk succesvol kind heeft

Is jouw kind niet door elke leraar geliefd? Of haalt hij niet de hoogste cijfers van de klas? Dat heeft beiden niks te maken met hoe succesvol jouw kind zal worden, maar vijf andere eigenschappen wel.

Margot Machel Bisnow is opvoedexpert en schreef een boek over het helpen van je kind om zijn dromen waar te maken. Daarbij heeft ze gekeken naar verhalen van families die hun kinderen daarbij steunden. Nu vertelt ze aan CNBC Make It de volgende signalen voor een succesvolle toekomst van je kind.

Aan deze signalen herken je een succesvol kind

Als jouw kind niet aan allemaal voldoet is dat niet erg. Niet iedereen hoeft succesvol te zijn en niet iedereen hoeft al deze signalen te bezitten om succesvol te zijn.

1. Passie

Als je kind passie heeft, zit je eigenlijk al goed. Door de focus op een ding, wordt je kind daar heel goed in en gaat hij er hard voor werken. Daardoor leert hij wat vastberadenheid is en dat hij hard moet werken om zijn doelen te kunnen behalen. Omdat je kind zoveel met zijn passie bezig is, creëert hij zelfvertrouwen, waardoor hij steviger in zijn schoenen staat. Je kind weet namelijk dat hij veel tijd en werk in zijn passie heeft gestoken en is daar trots op.

2. Volhardend

Als het in één keer niet lukt, dan probeert hij het nog een keer en nog een keer. Je kind geeft niet zomaar op als iets mislukt, maar probeert het opnieuw. Dat is een eigenschap voor succes, omdat hij harder wilt werken om zijn doel te bereiken en niet gelijk opgeeft als iets niet gaat zoals gepland. Hij is een doorzetter.

3. Nieuwsgierig

Succesvolle mensen zijn en waren erg nieuwsgierig. Ze kijken ergens naar en vragen zich af: ‘Kan dit niet beter?’ ‘Kan ík dit beter maken?’ Die vragen zorgen ervoor dat je kind in de toekomst prima een eigen bedrijf zou kunnen starten of een hele goede artiest of kunstenaar kan worden. Je kind heeft namelijk geleerd zichzelf vragen te stellen en zich voor te stellen hoe hij iets kan verbeteren.

4. Zelf starter

Deze kinderen zien wat er moet gebeuren en storten zich er gelijk helemaal in. Ze vragen niet eerst om toestemming, maar proberen datgene wat zij zien te verbeteren. Omdat ze zien dat ze het kunnen verbeteren of herstellen, krijgen ze ook meer zelfvertrouwen. Ze zijn dus erg zelfstandig en blijven niet afwachten.

5. Risico nemer

Risico nemers zijn niet bang om te falen en gaan voor hun doel. Als je kind bijvoorbeeld later een bedrijf zou willen starten, dan kan hij niet bang zijn om te falen. Dan heeft hij zelfvertrouwen nodig.

Onderzoek wijst uit: kinderen die klusjes doen in huis zijn succesvoller als volwassene

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.