Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

7x de leukste kerstballen om zelf te maken met je kind

Staat hij bij jullie al? Een kerstboom in huis kan eigenlijk niet ontbreken, zeker niet als je kinderen hebt. En natuurlijk moet hij dan ook worden versierd. Hoe leuk is het om dat met je eigen gemaakte kerstversiering te doen? Daarom geven wij je zeven originele ideeën voor kerstballen die je zelf kunt maken met je kind.

Kerstballen maken met je kind is niet alleen handig voor in de boom, het is ook een gezellige activiteit voor een koude of regenachtige middag. Welke ga jij als eerste maken?

Zelf kerstballen maken met je kind

Met deze zeven leuke kerstballen die je zelf kunt maken hou je jouw kind(eren) wel een poosje zoet.

1. Sneeuwpop maken van een lampje

Een kerstbal en lichtje in één! Dat is dubbel zo leuk. Alles wat je nodig hebt zijn een elektrisch waxinelichtje, lint en stift en je tovert je lichtje zo om in een leuke sneeuwpop. Knutsel eventueel een hoedje of mutsje erbij om het af te maken.

2. Handjes van zoutdeeg

Zoutdeeg is altijd een goed idee. Maak bijvoorbeeld deze leuke zoutdeeghandjes van de handafdruk van je kinderen. Maar je kunt ook heel veel andere vormen verzinnen natuurlijk!

3. Papieren kerstboompjes

Wil je echt makkelijke kerstballen maken met je kind? Ga dan voor deze papieren kerstboompjes. Rol een dik vel groen papier op tot een hoorntje, en niet het vast. Laat je kind het vervolgens versieren met plaksteentjes, stiften, verf of stickers en voila!

4. IJsstok-poppetjes

Ook met ijsstokjes kun je de leukste kerstballen maken samen met je kind. Wat dacht je van deze lieve kerstmannetjes. Of maak jij liever sneeuwpoppen of rendieren? Met een beetje fantasie kan het allemaal!

5. Rendiertjes van karton

Over rendieren gesproken. Wat denk je van deze schattige rendiertjes van karton. Meer dan wat oud karton heb je eigenlijk niet nodig, maar je kunt het opleuken door het gewei van chenille te maken en door voor de neus een knoopje te gebruiken.

6. Kransjes van chenille

Als je die chenille dan toch in huis hebt. Maak dan meteen deze kransjes voor in de kerstboom. Je maakt ze af met lint en mini pompoms!

7. Kerstballen verven

Voor deze kerstballen heb je wel een bestaande kerstbal nodig. Verf vervolgens de hele handpalm van je kind wit en laat hem de bal van onderaf vastpakken. Van de afdruk kun je vervolgens leuke sneeuwpopjes maken.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Lees dan hier hoe je zelf kerstkaarten kan knutselen met je kind!

10x iets anders dan speelgoed voor onder de kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.