Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

10x iets anders dan speelgoed voor onder de kerstboom

Kerst staat alweer bijna voor de deur, grote kans dat je het samen met je kind(eren) gezellig wil maken in huis. Een kerstboom, kerstversiering en misschien wel wat pakjes voor onder de boom. Maar als je kind net al een hele zak Sinterklaascadeaus in de wacht heeft gesleept is het misschien nu tijd voor iets anders. Deze cadeaus, die geen speelgoed zijn, kun je ook heel goed onder de boom leggen.

Kinderen willen vaak heel graag speelgoed hebben als cadeau, maar als je zelf van mening bent dat er genoeg speelgoed in huis hebt ben je daar misschien geen voorstander van. Wil je toch iets cadeau geven aan je kind? Deze tien dingen zijn ook leuk voor onder de boom en zijn dus géén speelgoed.

Geen speelgoed cadeau voor Kerst

Met deze pakjes blijf je helemaal in de kerststemming.

1. Pyjama

Wat is er lekkerder dan de kerstvakantie doorbrengen in een gloednieuwe (misschien wel matching) pyjama. Gezellig samen op de bank met de lichtjes van de kerstboom aan.

2. Een boek

Want wat is er nu leuker dan lezen bij het licht van de kerstboom?

3. Een bakpakket

Samen een peperkoek huisje maken is de ultieme kerstbezigheid. Verzamel alle ingrediënten en vormpjes en je hebt een leuk cadeau.

4. Pantoffels

Natuurlijk horen er pantoffels bij die pyjama!

5. Bijenwas

Wist je dat je van bijenwas heel makkelijk kaarsen kunt trekken of gieten? Super leuk om samen te doen en bovendien ruikt het heerlijk!

6. Een schort

Een mooie kinderschort (eentje die je zelf kan versieren is ook leuk!) is altijd handig in de kerstperiode.

7. Vogelsnacks maken

Niet alleen jullie hebben het koud in de winter, de vogeltjes kunnen ook wel wat extra hulp gebruiken. Maak daarom bijvoorbeeld je eigen vetballen of vogelhuisje. Verzamel alle spullen en je hebt een cadeau en activiteit in één.

8. Een badjas

Maak de lounge-outfit compleet met een fijne warme badjas. Heerlijk om mee op de bank te kruipen met een kop warme chocolademelk erbij.

9. Scheurkalender

Kerst betekent ook bijna het einde van het jaar. Een scheurkalender is daarom een leuk cadeautje om het nieuwe jaar te verwelkomen.

10. Een kerstfilm

Op DVD of digitaal, een kerstfilm is natuurlijk een perfect cadeau voor onder de boom. Kunnen jullie gezellig samen in de kerststemming komen.

Lees ook:

10 originele cadeautips voor als je geen speelgoed cadeau wil geven aan je kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.