Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 15 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Elif: ‘Mijn kind wordt gepest en ik ga ingrijpen’

Wanneer je kind gepest wordt breekt dat natuurlijk je hart als ouder. Het liefste wil je ze voor alles beschermen, maar je kunt niet al-tijd bij ze zijn. Hoe kun je dan het beste handelen? Elif (35), zit met haar handen in het haar sinds haar dochter gepest wordt. Aan J/M Ouders vertelt ze haar verhaal.

“Mijn dochtertje van negen wordt al gepest sinds groep drie. Inmiddels zit ze in groep zes en is haar taks bereikt. En de mijne ook. Als school niet ingrijpt, dan doe ik het”, zegt ze.

“In eerste instantie weet je dat plagerijtjes tussen kinderen erbij horen. De eerste maanden (en zelfs jaren) heb ik vooral met mijn kind gepraat en haar geprobeerd weerbaarder te maken. In groep vijf vond ik dat niet zozeer mijn kind weerbaarder moest worden, maar dat de juf de pesters maar eens op hun gedrag moest aanspreken. Nu we in groep zes zitten, is het misschien tijd dat ík even aan een paar belletjes trek

Mijn kind wordt gepest

Ik ben er wel klaar mee. De geruststellende woorden van de school, de tranen van mijn kind en de uitzichtloze situatie. Maar degenen die vrolijk doorgaan met hetgeen ze goed in zijn, zijn de kinderen die mijn dochter al jarenlang pesten.

De juf en de directeur van de school doen vast hun best, ook de ouders schijnen erop te zijn aangesproken. Maar ik merk er weinig van, en kind mijn ervaart überhaupt geen verschil in het pestgedrag. School is voor haar een regelrechte hel, elke dag weer. Vooral de pauzes en de gymlessen, dat trillende grietje, elke ochtend weer, het breekt mijn moederhart.

Zelf actief actie ondernemen?

Ik vind het dus enorm frustrerend dat ouders van een kind dat wordt gepest met de problemen worden opgezadeld. Wíj moeten ons kind troosten, wíj moeten steeds contact opnemen met de school, wíj moeten ons kind maar harder maken. En die pesters dan? En hún ouders dan?

Ik ben er wel klaar mee. Ik vind dus echt dat de ouders van die rotmeiden maar eens hun best moeten gaan doen. Dat zíj maar eens om de tafel met hun kinderen gaan zitten en kijken of zij die pestprobleem kunnen oplossen. Noem me een tiger mom of een ‘gefrustreerde moeder’, maar ik ben vooral een hele kwaaie moeder. Met een doodongelukkig kind.”

Wat als jouw kind andere kinderen pest? Zo kun je dat het beste aanpakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.