Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mentale gezondheid 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Komt je kind moeilijk in slaap? Probeer dan deze ontspannende muziek eens

Kinderen kunnen soms lastig in slaap komen. Vaak zijn ze dan nog zo vol van alle belevenissen van de dag dat hun hoofd moeite heeft om tot rust te komen. Wat dan kan helpen om je kind in slaap te laten vallen is muziek.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je kind beter te laten slapen. Zoals geen beeldschermen meer vlak voor het naar bed gaan, en geen drukke spelletjes of activiteiten meer na het avondeten. Maar wat ook kan helpen is het luisteren van muziek. Wij zetten een paar fijne nummers op een rij.

Welke liedjes wekken slaap op?

Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een rustgevende werking kan hebben op kinderen. Zo kan rustige muziek bijvoorbeeld de hartslag verlagen. De perfecte slaap muziek heeft dan ook lage tonen en een rustige melodie. Hieronder hebben we een kleine selectie voor je samengesteld.

1. Ontspannende muziek en natuurgeluiden

Niets is zo ontspannend dan het gevoel hebben dat je buiten in de natuur bent. Met deze muziek waant je kind zich even in een prachtig bos vol fluitende vogels en waaiende bomen, met op de achtergrond nog een rustgevende melodie.

2. Piano muziek

De ontspannende klanken van een piano. Dat zal menig kind tot rust brengen. Deze versie duurt maar liefst drie en een half uur en kun je dus iedere dag opnieuw gebruiken.

3. Disney muziek

Liever iets herkenbaars? Deze video speelt de beroemde Disney muziek af in een uitgeklede versie. Prachtige instrumentale versies van liedjes als ‘Can you feel the love tonight’ en ‘Zullen wij een sneeuwpop maken?’ Hoe leuk is dat!

4. De zee

Liever het ontspannende geluid van de golven op de achtergrond? Dat kan natuurlijk ook. Als je kind zijn ogen dicht doet zal hij binnen de kortste keren dromen over een heerlijke zonnige dag aan het strand.

https://www.youtube.com/watch?v=GnmE5xYstUM

5. Harry Potter

Is je kind meer fan van Harry Potter dan van Disney? Probeer dan deze rustgevende muziek eens uit. Grote kans dat je kind de volgende dag heeft gedroomd over Harry, Ron en Hermelien.

https://www.youtube.com/watch?v=gBo5npoUS1U

Lees ook:

Slaapmeditatie voor je kind: zo kan meditatie kinderen helpen bij het slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.